Μια σπουδαία εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη από το TEDxKalamata (Συνέντευξη βίντεο)

Μια σπουδαία εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη από το TEDxKalamata (Συνέντευξη βίντεο)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό TEDxKalamata που, με θεματική “firstep” («το πρώτο βήμα»), θα φιλοξενήσει 12 ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης.

Η διοργάνωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, θέτοντας ως στόχο να προκαλέσει προβληματισμό και συζητήσεις, φιλοξενώντας τους πρωταγωνιστές κάποιων εκ των μεγαλύτερων ζητημάτων της παγκόσμιας επικαιρότητας.

Στο πλαίσιο αυτή της σπουδαίας εκδήλωσης, οι δυο διοργανωτές του TEDxKalamata, ο Σπύρος Ζέρβας και ο Παναγιώτης Καραμπίνης μας μίλησαν στην κάμερα του Θάρρους… τόσο για την αυριανή σπουδαία βραδιά στην Αρχαία Μεσσήνη, την σύντομη ανασκόπηση των συνεδρίων του TEDxKalamata σ’ αυτά τα 4 χρόνια αλλά και για το μέλλον του… (δείτε το βίντεο στο τέλος του θέματος)

Οι ομιλητές του  φετινού TEDxKalamata έχουν σίγουρα να μοιραστούν εκπληκτικές ιστορίες που θα μας καθηλώσουν. Είναι στην πρώτη γραμμή κάνοντας βήματα ανάμεσα σε απειλές, τρομοκρατικές επιθέσεις και πολέμους. Στα εργαστήριά τους, είναι αυτοί που ανοίγουν νέους δρόμους και οι πρώτοι που βλέπουν τα αποτελέσματα. Με την τέχνη και την εφευρετικότητά τους δημιουργούν νέες τάσεις.
Στην αυριανή εκδήλωση θα ακούσουμε 12 ομιλίες για θέματα, όπως η ανάλυση του ακτιβισμού (Inna Shevchenko – FEMEN), η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης (Zineb El Rhazoui – Charlie Hebdo), η διαφορετικότητα και ισότητα (Andreja Pejic), ο πόλεμος, η μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα (Μαριέττα Προβοπούλου – Γιατροί Χωρίς Σύνορα), η εξερεύνηση του διαστήματος (Laurence O’Rourke – European Space Agency – Rosetta Mission), η ύλη και η δημιουργία του σύμπαντος (Rolf Landua – CERN).
Από την τέχνη του δρόμου (Fio Silva), τη μουσική (Μόνικα) έως τη ρομποτική (Homayoon Kazerooni – Berkeley), τη μαγεία και τις ψευδαισθήσεις (David Kwong – New York Times crossword puzzler), τη δύναμη μιας φωτογραφίας (Bob Carey – Tutu project) και την επιχειρηματικότητα (Tim League).

Ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης θα αποτελέσει για ακόμη μία χρονιά πόλο έλξης και το επίκεντρο της προσοχής, καθώς αναβιώνει ως χώρος ζύμωσης ιδεών, διαλόγου και εξέλιξης. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θα συνυπάρξουν σε μία βραδιά γεμάτη νέα ερεθίσματα και προκλήσεις για να κάνουμε το δικό μας πρώτο βήμα.

Την επομένη του TEDxKalamata 2015 “firstep”, Κυριακή 28 Ιουνίου, η ομάδα έχει διοργανώσει ένα networking party μόνο για τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους ομιλητές και να συζητήσουν μαζί τους σε ένα πιο χαλαρό και φιλικό κλίμα!

Η τιμή του εισιτηρίου του TEDxKalamata, θετική έκπληξη τα χαμηλά της επίπεδα, στα 15 ευρώ. Περιλαμβάνει είσοδο στην εκδήλωση και το networking party της επόμενης μέρας, ενώ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, δίνεται η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με πούλμαν από την Καλαμάτα προς στην Αρχαία Μεσσήνη και πίσω (λόγω αυξημένης ζήτησης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην κράτηση των θέσεων μεταφοράς).

Συνέντευξη: Κώστας Γαζούλης & Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης 

Μοντάζ – Επεξεργασία βίντεο: Χρόνης Χρονόπουλος