Η πατρίδα στο αποσπάσιμα


Κι έχουν τωόντι δίκαιον οι πατριώται,
διότι, αν δεν ψηφισθούν, και τι θα γίνουν τότε;
χωρίς προσόδους δι’ αυτούς θα φεύγει κάθε χρόνος,
κλειστή θα μένει δι’ αυτούς η θύρα του Νυμφώνος,
θα χάσουν έτσι δωρεάν το τρώγειν και το πίνειν,
το σέβας, την υπόληψιν και την εμπιστοσύνην.
 
Και αν δεν γίνουν βουλευταί, τι διάβολο θα κάνουν,
και πώς λοιπόν τα προς το ζην κι’ αυτοί θ’ απολαμβάνουν;
Γεώργιος Σουρής
 
 
Από το 1974 και μετά άρχισε η κατρακύλα της οικονομίας μας, που μας έφερε μέχρι εδώ. Καμία παραγωγικότητα, μόνο παρασιτισμός και άκρατος κρατισμός. Οι εθνοπατέρες μας ευθύνονται αποκλειστικά για τη σημερινή κατάσταση, γιατί οι κάθε λογής ξένοι που μας το παίζουν προφεσόροι δε θα υπήρχαν, αν οι πολιτικοί μας έκαναν αυτό που έπρεπε. Αφού ξεπούλησαν τα εθνικά μας δίκαια, κατέστρεψαν τη γλώσσα μας, αδιαφόρησαν για το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας, διέλυσαν τις ένοπλες δυνάμεις, διαστρέβλωσαν την ιστορία μας μαζί με τα ιδανικά μας, αδιαφόρησαν για τους σκλάβους Έλληνες αδελφούς μας και για όλον τον απόδημο Ελληνισμό, αδιαφόρησαν στην εισβολή ξένων ηθών και χιλιάδων λαθρομεταναστών, ήρθε η ώρα για να φανούν τα έργα τους στην οικονομία, τα οποία κάποιοι επεσήμαναν τρεις και πλέον δεκαετίες πίσω.
Φυσικά, οι ίδιοι αδιαφορούσαν, γιατί απολάμβαναν τα οφέλη που απέρρεαν από το βουλευτιλίκι τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κάθε εθνοπατέρας στοιχίζει περίπου 20.000 ευρώ το μήνα στον ελληνικό δημόσιο κορβανά και τα κόμματα χρωστούν κάτι εκατομμύρια. Συνολικά τέσσερα κόμματα του κοινοβουλίου (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Συνασπισμός) χρωστούν στις τράπεζες περίπου 272 εκατομμύρια ευρώ. Πού να βρουν μετά  λεφτά για τους συνταξιούχους.
 
Πατρίδα και ιθαγένεια
Στις 25 Ιουνίου διαπράχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδος. Ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ζουράρης, που κάποιοι τον θεωρούν ως ελληνοκεντρικό, τον κώδικα παραχώρησης της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, αφού πρώτα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε πάρει την κατά πλειοψηφία έγκριση από την αρμόδια διακομματική Επιτροπή της Βουλής. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι μετανάστες θα ενσωματωθούν ειρηνικά στο πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, γιατί αυτοί που εισβάλλουν στην Πατρίδα μας έχουν τα δικά τους ήθη και έθιμα, τη δικιά τους θρησκεία και το δικό τους τρόπο ζωής. Ένας άλλος λόγος ουσιαστικά σοβαρότερος είναι ότι μέχρι τώρα η έννοια της ιθαγένειας είχε ως βάση το δίκαιο του αίματος.
Με τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, εκτός από το δίκαιο του αίματος, θα εφαρμόζεται τόσο το δίκαιο του εδάφους όσο και το δίκαιο της διαμονής για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας.
Έτσι, το κράτος αποσυνδέεται από το έθνος και γίνεται ένα σύνολο λειτουργιών, ένας απλός κρατισμός. Οι μετανάστες δε, που θα έχουν πάρει την ελληνική ιθαγένεια, θα διεκδικήσουν την εξουσία μέσω της δημοκρατικής κατάληψης του κράτους, για να επιβάλουν τα δικά τους θέματα, το δικό τους τρόπο ζωής, γιατί το αίμα νερό δε γίνεται.
Για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα δεν έγινε καμιά κινητοποίηση, καμιά συζήτηση, παρά μόνον πέρασε στα ψηλά των εφημερίδων, γιατί όλοι ασχολούνται με το μνημόνιο και τις καταθέσεις τους.
 
Η φιλοχρηματία των Ελλήνων
Προσπαθώντας να εξηγήσω αυτήν τη στάση των νεοελλήνων, ανέτρεξα στην ιστορία και ανέσυρα μερικά παραδείγματα. Στάθηκα στην αρχαία Σπάρτη, η οποία, μετά την επιβολή της στον ελλαδικό χώρο, έστειλε στους Δελφούς μια επιτροπή για να πάρει χρησμό, ο οποίος θα καθόριζε το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Σπάρτη. Η Πυθία τους απάντησε “ΧΡΗΜΑ ΟΛΕΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΥΔΕΝ”, δηλαδή το χρήμα θα ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος γι’ αυτούς.
Αυτό πραγματοποιήθηκε με τη ρήτρα του Επιταδέα που εφαρμόστηκε μετά το 400 π.Χ.
Η σειρά των γεγονότων σύμφωνα με τον Πλούταρχο είναι: (α) η Σπάρτη νίκησε την Αθήνα, (β) οι Σπαρτιάτες απέκτησαν πολύ χρυσάφι και ασήμι, αλλά ακόμη διατηρούσαν τον αριθμό οικογενειών που ορίστηκε από τον Λυκούργο (γ) ψηφίστηκε η ρήτρα του Επιταδέα, η οποία επέτρεπε τη μεταβίβαση του κλήρου των Σπαρτιατών, (δ) άρχισε σοβαρή παρακμή. Βλέπουμε ότι η μείωση των Σπαρτιατών πολεμιστών έγινε επειδή έχαναν τον κλήρο τους σύμφωνα με τη ρήτρα του Λυκούργου και εξέπιπταν από τη θέση των ομοίων, με αποτέλεσμα η Σπάρτη να φθίνει σε πολεμιστές.
Ακόμα παρατηρούμε αυτήν τη φιλοχρηματία και στη λογοτεχνία που ο ζητιάνος για εμάς είναι ο τρελός του χωριού και όχι όπως είναι ο ξένος σε εμάς κλοσάρ, δηλαδή ένας ζητιάνος από πεποίθηση.
 
Ρέκβιεμ
Στην κατάσταση απόλυτης παρακμής στην οποία βρισκόμαστε η οικονομία έχει τον πρώτο λόγο στην επικαιρότητα, γιατί, όπως αναφέραμε πιο πάνω, το έθνος βρίσκεται σε καταστολή. Οι Έλληνες ή θα αφυπνιστούν ή θα χαθούν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Οι Έλληνες πολιτικοί και οι ξένοι συνέταιροι τους ευθύνονται για αυτήν την οικονομική κατάσταση και όχι ο λαός. Το δίλημμα ναι ή όχι στην Ευρώπη θα δείξει ποιοι εθνικιστές εμφορούνται από ακροδεξιές ιδέες ενός εθνικού απομονωτισμού και ποιοι είναι φυλετιστές, πραγματικοί εθνικιστές και βλέπουν το μέλλον τους σε μια άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη των Εθνών.
Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και το όνομα Ευρώπη είναι ελληνικό και κάποτε η Ευρώπη ήταν ο ελλαδικός χώρος. Οι τρεις πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι: α) η Ελληνική Κλασσική Αισθητική, β) το Ρωμαϊκό Δίκαιο και γ) η Χριστιανική Ταυτότητα.
Σήμερα το πρόβλημα της Ευρώπης είναι πολιτικό και όχι οικονομικό, γιατί η οικονομία πρέπει να υπηρετεί το λαό και όχι το αντίστροφο.
Τέλος, δεν είμαστε χώρα της Λατινικής Αμερικής, ούτε δορυφόρος της Ρωσίας και δεν πρόκειται να μας σώσει ούτε η Κίνα ούτε οι BRICS. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά και ανόητους αριστεριστές.
 
Υ.Γ. Παρασκευή πρωί πηγαίνοντας στην εργασία μου είδα εκατοντάδες αφίσες και σάντουιτς αναρτημένα στις κολώνες, τετράχρωμα, κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, των οπαδών του ΟΧΙ. Από την άλλη, οι ουρές στα, στεγνά από χρήμα, ΑΤΜ καλά κρατούν.  Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.

Του Γιώργου Δημητρούλια
Δημοτικού συμβούλου με την «Ελληνική Δράση για τον Δήμο Καλαμάτας»