Τα σημερινά ανάκτορα του Λαφαζάνη


Χωρίς να υπάρχει λόγος, χωρίς να πιεστεί, αποκάλυψε σε μάζωξη Συριζαίων στελεχών της αριστερής πλατφόρμας, το σχέδιό του για ρεσάλτο στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την απαλλοτρίωση των 22 δις ευρώ που βρίσκονται στα συρτάρια της τράπεζας και τροφοδοτούν αυτές τις δύσκολες ώρες τις ελληνικές τράπεζες με ρευστό χρήμα.
Εν τη αφελεία του και την μαλακία που τον δέρνει, αποκάλυψε ότι αν έβρισκε μέσα τον Στουρνάρα θα τον συνελάμβανε.
Αυτός λοιπόν ο ανθρωπάκος στα 65 του, ονειρεύεται μια νέα εποποιία κατάληψης χειμερινών ανακτόρων, ζει στο 1917 και προφανώς καταριέται τη μοίρα του που δεν γεννήθηκε 150 χρόνια πριν για να είχε λάβει μέρος στην κατάληψη των ανακτόρων της Αγίας Πετρούπολης.
Αυτόν τον φαντασιόπληκτο ανθρωπάκο τον στείλαμε να μας εκπροσωπήσει στην Ελληνική Βουλή, τον κάναμε υπουργό και τον στείλαμε στη Μόσχα να κάνει τεμενάδες στους Ρώσους, μπέρδεψε τους σημερινούς ολιγάρχες – καπιταλιστές Ρώσους με τους μπολσεβίκους του 1917.
Ο Μπαρουφάκης χαρακτηρίζει τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους πραξικόπημα ανάλογο με αυτό των συνταγματαρχών του 1967. Αν υπάρχει κάτι από πραξικόπημα στον αέρα είναι η απόπειρα πραξικοπήματος του Λαφαζάνη και των παρατρεχάμενών του.
Ελπίζω, όταν τα πράγματα ησυχάσουν οι αρμόδιοι, Βουλή – Δικαιοσύνη, θα αναλάβουν την πρωτοβουλία να τον καλέσουν να δώσει εξηγήσεις. Μέχρι τότε αυτός και οι όμοιοί του καλύτερα να μην εμφανιστούν σήμερα το βράδυ στη Βουλή, να ψηφίσουν, έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, προτιμούν τις καταλήψεις ανακτόρων.

Υ.Γ. «Έχω να κάνω με τρελούς», φέρεται ειπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν έμαθε τα του ρεσάλτου

Του Γιώργου Κυριακόπουλου