Οι υπάλληλοι ζητούν από την Ελένη Αλειφέρη να πάρει πίσω την απόφαση για τις μετακινήσεις

Οι υπάλληλοι ζητούν από την Ελένη Αλειφέρη να πάρει πίσω την απόφαση για τις μετακινήσεις

Βολές από το σύλλογο για δικτατορικό τρόπο και αποφάσεις

Να πάρει πίσω την απόφαση που έχει ετοιμάσει για τις μετακινήσεις υπαλλήλων και τις αλλαγές προϊσταμένων στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ζητά από την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη η γενική συνέλευση των Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας.
Κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Αθανασόπουλος, έκανε λόγο ακόμα και για δικτατορικό τρόπο.

Ζητούν την ακύρωση
Η γενική συνέλευση των υπαλλήλων συνήλθε χθες εκτάκτως στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, με βασικό θέμα τις μετακινήσεις των υπαλλήλων.
Ενημερώνοντας κ. Αθανασόπουλος τους συναδέλφους του, σημείωσε ότι από την υπηρεσιακή συνάντηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες τούς είναι γνωστή η άποψη της κας Αλειφέρη για το θέμα, ενώ στιγμάτισε τη συμπεριφορά διευθυντών και προϊσταμένων. Όπως είπε, ενώ θίγονται από την απόφασή της, δεν τους άκουσαν να τοποθετούνται.
«Θεωρούμε ότι είμαστε όλοι μια ομάδα και πρέπει να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν. Πιστεύουμε ότι διευθυντές και προϊστάμενοι πρέπει να αρθούν και αυτοί στο ύψος των περιστάσεων, να ορθώσουν το ανάστημά τους για αλλαγές που αφορούν υπαλλήλους τους και τις Διευθύνσεις τους», σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος.
Όπως ενημέρωσε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης και την έναρξη εκ νέου της διαδικασίας, κι αυτή είναι η πρόταση για απόφαση από τη γενική συνέλευση.

«Δικτατορικός τρόπος»
«Εξηγήσαμε στην κα Αλειφέρη ότι δεν έχει ξαναγίνει μετακίνηση προσωπικού χωρίς να είναι ενήμεροι τουλάχιστον οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι. Η αντιπεριφερειάρχης υπερασπίσθηκε της θέσεώς της ότι οι διευθυντές δεν είχαν να προτείνουν συγκεκριμένα και γι’ αυτό τις αποφάσεις πήρε η ίδια. Εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια τέτοια διαδικασία και ζητάμε να τηρηθεί ό,τι προβλέπεται. Στηλιτεύσαμε κάποια σημεία στη σύσκεψη που είχαμε μαζί της. Δεν μπορεί ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος να αποφασίζει ερήμην. Κάπου πρέπει η απόφαση αυτή να στηρίζεται. Αν δεν την έχει θέσει στους διευθυντές και τους προϊσταμένους, σε ποιους τη θέτει; Μπορεί ο κάθε διοικών να έχει ιδία αντίληψη για τον τελευταίο υπάλληλο, αν είναι καλός, αν έχει επιδόσεις, αν ενδιαφέρεται; Από πού είχε ενημέρωση η κα Αλειφέρη για τον κάθε υπάλληλο; Αυτό περιμένουμε να μας το εξηγήσει. Εμείς ό,τι μάθαμε για την απόφασή της, το μάθαμε από ό,τι διαχεόταν, χωρίς να ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι. Τελικά, αποδείχτηκε ότι ήταν αλήθεια όλα αυτά. Με τη μόνη διαφορά ότι η απόφαση ραβόταν και ξηλωνόταν καθημερινά, έως και την τελευταία ημέρα. Κάνω προϊσταμένους ποιους; Αυτούς που θέλω. Και κάποια άλλα άτομα που με τα κριτήρια που διαθέτουν προηγούνται, τι κάνω; Τους μετακινώ. Αυτό το καταδικάζουμε. Αυτό δεν είναι τακτική. Και αυτό δεν έχει γίνει σε μία περίπτωση, έχει γίνει σε πολλές. Βλέπουμε ακόμα και προϊσταμένους να έχουν παράλληλα καθήκοντα. Υπάρχουν και περιπτώσεις υπαλλήλων με παράλληλα καθήκοντα ούτε καν μέσα στο κτήριο, όχι μόνο στην ίδια Διεύθυνση. Καλώς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει κινητικότητα, αλλά όχι να σπάσουμε στα πέντε έναν υπάλληλο. Είχαμε πει στην κα Αλειφέρη πως ό,τι γίνει, πρέπει να γίνει μετά από διάλογο, διαφορετικά είναι δικτατορικός ο τρόπος», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.
Επίσης, αναφέρθηκε στο οργανόγραμμα που ετοιμάζεται από την Περιφέρεια, σημειώνοντας ότι εκεί θα προβλέπονται πολύ μεγαλύτερες αλλαγές και πρέπει από τώρα να υπάρξει μέριμνα για να μη συμβούν τα ίδια. Στιγμάτισε δε την απουσία από τη γενική συνέλευση συνδικαλιστών και ιδιαίτερα από την ΑΔΕΔΥ.
Κλείνοντας είπε ότι πρέπει να παρθεί πίσω η απόφαση και να ανοίξει νέα διαδικασία με διάλογο, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι.

Της Βίκυς Βετουλάκη