Η κρίση στη χώρα μας είναι οικονομική, πολιτική, είναι όμως και κρίση αρχών και αξιών.
Κάποιες από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας δε θέλησαν να συνεννοηθούν.
Στο τέλος του 2014 όλα έδειχναν πως βγαίναμε από την κρίση και τα μνημόνια, με κόπους, με θυσίες του λαού μας.
Όλοι προέβλεπαν ότι το 2015 θα ήταν μια καλή χρονιά, με αύξηση του εθνικού εισοδήματος κοντά στο 3%, με μείωση της ανεργίας, με πλεονάσματα, με επενδύσεις και, κυρίως, με ένα ξεκάθαρο κλίμα εμπιστοσύνης για το μέλλον της οικονομίας μας.
Όλα αυτά θα συνέβαιναν, με την προϋπόθεση ότι θα υπήρχε πολιτική σταθερότητα και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη το κράτος μας και η οικονομία μας.
Ο κ. Τσίπρας δεν άφησε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προέβλεπε το Σύνταγμα, και οδήγησε το χειμώνα τη χώρα σε εκλογές.
Δε λογάριασε την κρίσιμη φάση που βρισκόταν η οικονομία και τη συμφωνία που τότε έπρεπε να υπογραφεί με τους δανειστές μας.
Έβαλε το προσωπικό και το κομματικό του συμφέρον πάνω από τη σωτηρία της χώρας.
Κέρδισε τις εκλογές με πολλά ψέματα και υποσχέσεις και ακολούθησαν έξι μήνες πλήρους απραξίας και αφασίας.
Αυτούς τους μήνες δε διαπραγματεύτηκαν, απλώς μπλοφάριζαν και πίστευαν ότι θα εκβιάσουν τους Εταίρους.
Ο κ. Βαρουφάκης μόνον φωτογραφιζόταν, έδινε συνεντεύξεις και προκαλούσε τους πάντες, Έλληνες και ξένους.
Οδήγησαν τη χώρα μπροστά στην καταστροφή, έκλεισαν τις τράπεζες, έστησαν τους Έλληνες στις ουρές, έβαλαν λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, πέρασαν την οικονομία μας ξανά σε μεγάλη ύφεση και ανεργία.
Έκαναν το δημοψήφισμα και ρισκάρισαν την παραμονή μας στην Ε.Ε.
Απέτυχαν στη διαπραγμάτευση όπως παραδέχθηκαν και οι δικοί τους βουλευτές.
Μπροστά στην καταστροφή που ερχόταν για το Λαό μας, με κλειστές τις τράπεζες και ελλείψεις βασικών προϊόντων, κυρίως εισαγόμενων, που θα αντιμετωπίζαμε, αναγκάστηκαν και υπέγραψαν τη συμφωνία – μνημόνιο που εξόρκιζαν, που θα έσκιζαν, που θα καταργούσαν με ένα νόμο.
Υπέγραψαν μνημόνιο δεκατεσσάρων δισ. μέτρων, που θα πληρώσει ο Λαός μας, από περίπου δύο δισ. που ήταν η αρχική πρόταση των Εταίρων στο τέλος του 2014.
Εδώ πρέπει να θυμηθούμε και τα άλλα ψέματα του κ. Τσίπρα.
Πέρυσι τέτοιο καιρό στη Θεσσαλονίκη, με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όπως ονομάσθηκε, είχε υποσχεθεί πως θα μοιράσει στο λαό δώδεκα δισ. ευρώ, πως όχι μόνον δε θα έπαιρνε κανένα νέο μέτρο, αλλά θα έδινε κιόλας. Υποσχόταν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μη φορολόγηση των αγροτών.
Τώρα, αντί των δώδεκα δισ. που θα έδινε, ζητάει από τους πολίτες, τους φτωχούς, τους ανέργους, να πάρει δεκατέσσερα δισ.
Έταξε λαγούς με πετραχήλια, υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα.
Τώρα αυξάνει το ΦΠΑ, παίρνει από τους αγρότες, κόβει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, μειώνει τις συντάξεις. Τώρα χρειάζεται 25 δισ. για να κρατήσει όρθιες τις τράπεζες, που μέχρι το Δεκέμβριο δεν είχαν κανένα πρόβλημα.
Το Δεκέμβριο 2014 η τρόικα υπολόγιζε το χρηματοδοτικό κενό σε 20 – 22 δισ.
Τον Αύγουστο 2015 η συμφωνία έκλεισε στα 86 δισ., πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε επτάμισι μήνες ο λογαριασμός επιβαρύνθηκε κατά 60 δισ.!
Αυτό το επτάμηνο σταμάτησαν ή δεν προχώρησαν, όλα τα έργα, μικρά και μεγάλα, σε όλη τη χώρα, γονάτισαν τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις, τις εξαγωγές.
Και ενώ η οικονομία μας βουλιάζει με κλειστές τις τράπεζες που δε χρηματοδοτούν τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα ξανά σε εκλογές.
Για άλλη μια φορά επιλέγει το προσωπικό του συμφέρον και του κόμματός του, όχι της χώρας, και τώρα πιθανότατα την απόδραση.
Έτσι συνεχίζεται η απραξία, η αβεβαιότητα και η συσσώρευση των προβλημάτων.
Αντέχει η χώρα μας, η οικονομία μας, μέσα σε οχτώ μήνες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις;
Τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τα πολιτικά του παιχνίδια, θα τα πληρώσουμε με 80 δισ., με περισσότερους ανέργους, με σκληρότερο μνημόνιο.
Δεν πλήττει η κρίση τους μεγάλους, πλήττει τους μικρούς, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους.
Τις πολιτικές τους, την απραξία τους, την ανικανότητά τους, τις αγκυλώσεις τους, θα τις πληρώσουμε σύντομα, όταν θα αρχίσουν να έρχονται οι λογαριασμοί.
Γι’ αυτό βιάστηκε να προκηρύξει εκλογές, πριν φτάσουν στα χέρια των πολιτών.
Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και στην Παιδεία μεγάλωσαν.
Η λαθρομετανάστευση επί των ημερών τους έχει πλέον πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια.
Ο κ. Τσίπρας δύο χρόνια ως αντιπολίτευση έταζε ψέματα και πάλευε σκληρά κάθε μεταρρύθμιση και επενδυτική προσπάθεια.
Επτά μήνες στην κυβέρνηση, πάλι ψέματα έλεγε.
Γιατί να τον ξαναψηφίσουμε;
Δεν είμαι απ’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι από την κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ έγιναν όλα καλά.
Έγιναν και λάθη και παραλείψεις και αδικίες και υπερβολές.
Είχαν, όμως, όλα μπει σ’ ένα δρόμο, είχε αλλάξει το κλίμα και όλα έδειχναν για το καλύτερο.
Έτσι θα υπήρχε περιθώριο βελτιώσεων και διορθώσεων.
Το νέο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση, τα διαπραγματεύτηκαν με τους εταίρους ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος.
Τα δημοσιονομικά μέτρα, φορολόγηση κ.λπ., τα πρότεινε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
Η Νέα Δημοκρατία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δε συμμετείχαν τώρα στις διαπραγματεύσεις, αναγκάστηκαν και τα ψήφισαν για να μείνει η Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Τσίπρας δεν είναι πλέον η ελπίδα, απέτυχε οικτρά, είπε ψέματα, δεν είχε κανένα πρόγραμμα, δεν ήταν έτοιμος για τίποτα, δεν είχε συνεργάτες να κυβερνήσει, δεν είχε καμιά εμπειρία, δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.
Δεν είναι το νέο, γιατί δε θέλουν τις μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, δεν πιστεύουν στην επιχειρηματικότητα, δεν πιστεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύουν σ’ ένα μεγάλο Κράτος και Δημόσιο Τομέα που θα τον συντηρεί ο Ιδιωτικός.
Με αυτές τις πολιτικές δεν πρόκειται ποτέ να μειώσουν την ανεργία και να δημιουργήσουν δουλειές για τους νέους μας.
Εμείς έχουμε ως αρχή μας το νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά, την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων με την εμπέδωση της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης, ώστε να στηθούν νέες επιχειρήσεις, να στηριχθούν οι υπάρχουσες και να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας.
Θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις και σε αποκρατικοποιήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια.
Την έξοδο από την Ε.Ε. και την καταστροφή δεν την έχουμε αποφύγει, που όλοι καταλαβαίνουμε τι θα σημαίνουν για τους αγρότες μας, για την ανάπτυξη και το λαό μας γενικότερα.
Εμείς, ως το μόνο γνήσιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, υποσχόμαστε τη σταθερή πορεία μας μέσα στην Ε.Ε, τη δημιουργία μέσα από εκεί των προϋποθέσεων για ανάπτυξη, για προκοπή και έξοδο από την κρίση.
Δε θα ρισκάρουμε ποτέ στα ζάρια τη σωτηρία της χώρας και την παραμονή μας στην Ε.Ε.
Υποσχόμαστε πως θα αλλάξουμε το κλίμα και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τους σκληρούς όρους της συμφωνίας και ειδικότερα για τους αγρότες μας, με άλλα ισοδύναμα μέτρα λιγότερο επώδυνα για τα λαϊκά στρώματα. Δε θα ψηφίσουμε τα σκληρά μέτρα για τους αγρότες.
Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις του Έθνους, που θέλουν την ανάπτυξη και σωτηρία μέσα στο Ευρώ και την Ε.Ε., να συστρατευθούμε μακριά από κομματικές διαχωριστικές γραμμές.
Θέλουμε και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για συνεννόηση, με στόχο να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, να δώσουμε ελπίδα και εμπιστοσύνη, μέσα και έξω από την Ελλάδα.
Εμείς υποσχόμαστε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη και σταθερότητα που είναι λέξεις κλειδιά για ανάπτυξη και στήριξη από τους Εταίρους μας.
Τώρα ξεκινάμε με νέα ηγεσία, με νέες προτάσεις, διδαγμένοι από τα λάθη μας και πιο αποφασισμένοι.
Μας καλεί όλους το υπέρτατο καθήκον που είναι η σωτηρία της χώρας.
Οι πόρτες της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σήμερα είναι ανοικτές για όλους τους Έλληνες, όπου και αν ψήφιζαν.
Δεν πρέπει να ψηφισθούν τα ακραία κόμματα, που δεν έχουν να προσφέρουν, παρά μόνον άρνηση και διχασμό.
Τα άκρα δεν ωφέλησαν ποτέ την πατρίδα μας.
Αντιδημοκρατικά και φιλοναζιστικά μορφώματα δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία.
Οι Έλληνες είμαστε φιλήσυχοι, ήρεμοι και δημοκρατικοί άνθρωποι και οφείλουμε να παραμείνουμε μονιασμένοι.
Όλοι ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ για την Πατρίδα μας και τα παιδιά μας.
Του Ιωάννη Δ. Λαμπρόπουλου
Υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας Νέας Δημοκρατίας