Στις 9 Νοεμβρίου στο Γύθειο η δίκη για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Στις 9 Νοεμβρίου στο Γύθειο η δίκη για τις δολοφονίες Σγούρου – Κομμάτη

Η διπλή δολοφονία του 26χρονου Καλαματιανού Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο πέρυσι τον Αύγουστο στη Μάνη θα αναβιώσει στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου στις 9 Νοεμβρίου.
Η δίκη προσδιορίσθηκε και οι δύο 18χρονοι δράστες θα πρέπει να εξηγήσουν ενώπιον δικαστών και ενόρκων για ποιο λόγο προχώρησαν σε μια τόσο φρικτή πράξη.
 
Για τα σκευάσματα διατροφής…
Η διπλή δολοφονία στις 19 Αυγούστου του 2014 συντάραξε όλη την Ελλάδα, όταν αποκαλύφθηκε πως ως δράστες κατηγορούνται δύο 18χρονοι, με κίνητρο την αγοραπωλησία σκευασμάτων διατροφής, καθώς όλοι ασχολούνταν με το bodybulding.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, αλλά και από την αναπαράσταση του εγκλήματος, το μοιραίο εκείνο βράδυ ο 18χρονος από τον Κάμπο μαζί με το 18χρονο φίλο του από την Καλαμάτα έκλεισαν ραντεβού στον Κώστα Σγούρο στο πάρκο του Αλμυρού, με σκοπό να λύσουν διαφορά που είχαν για αγοραπωλησία σκευασμάτων διατροφής. Στο ραντεβού, όμως, ο 26χρονος Κ. Σγούρος πήγε με το φίλο του από τη Σάμο, που βρισκόταν στην Καλαμάτα εκείνες τις ημέρες, τον 25χρονο Γιάννη Κομμάτη.
Τα δύο θύματα έφτασαν στο ραντεβού με μηχανή, ενώ οι δύο 18χρονοι με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του δράστη από τον Κάμπο.
Ο τελευταίος με το πρόσχημα να τους δείξει αυτοκίνητο προς πώληση, τους οδήγησε έξω από το χωριό Αλτομυρά, πάνω από 20 χλμ. από εκεί που συναντήθηκαν, σε ένα πολύ ερημικό σημείο.
Εκεί, έπειτα από διαπληκτισμό του 18χρονου από τον Κάμπο με τον Κ. Σγουρό, ο 18χρονος Καλαματιανός πυροβόλησε με καραμπίνα που είχαν μαζί τους πρώτα τον Γ. Κομμάτη και μετά τον Κ. Σγούρο.
Στη συνέχεια φόρτωσαν τα άψυχα σώματα των θυμάτων τους στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου και, κάνοντας μια μεγάλη διαδρομή, τα πέταξαν στο Οροβιανό  γεφύρι, στο δρόμο μεταξύ Κάμπου και Γαϊτσών.

Της Βίκυς Βετουλάκη