Ευχές για καλό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη συνέντευξη των προπονητών της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Ευχές για καλό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη συνέντευξη των προπονητών της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Το πρώτο τζάμπολ της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχει προγραμματιστεί στις 20-21 Νοεμβρίου και προχθές το βράδυ σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, την οποία λάμπρυνε η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η παρουσίαση-συνέντευξη των προπονητών των 12 ομάδων. Απουσίαζε ο εκπρόσωπος του Γυθείου (στον πάγκο θα καθίσει ο Δημήτρης Πρόκος), ενώ οι υπόλοιποι «αποκαλύφθηκαν» ως εξής…

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ (ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ)

Να βοηθήσει η Ένωση. Υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Έχουμε οκτώ μετακινήσεις, ο δρόμος είναι κακός. Πρέπει να καταμεριστούν τα έξοδα των διαιτητών ισόποσα ανάμεσα στις 12 ομάδες. Η ομάδα μας στηρίζεται οικονομικά σε 3-4 φίλους. Ως εκπαιδευτικός ακολουθώ τα παιδιά στο μπάσκετ από την Γ’ Δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου που σταματούν. Με το Πανεπιστήμιο Σπάρτης φέτος για πρώτη φορά ήρθαν στην ομάδα παίκτες-φοιτητές. Στο ρόστερ υπάρχουν 2-3 παίκτες από πέρυσι και η υπόλοιποι είναι καινούργιοι και νεαροί σε ηλικία. Έχουμε 15-20 παίκτες στις προπονήσεις. Στόχος είναι η παραμονή και όνειρο η 4άδα…

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΟΓΩΝΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80)
Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις μικρές ηλικίες. Έχουμε μεγάλη ακαδημία –τη μεγαλύτερη στην περιοχή- και δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν το άθλημα και να προχωρήσουν. Συμμετέχουμε με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα με πρωταγωνιστικό ρόλο και την τελευταία 5ετία προκρινόμαστε στα πανελλήνια.
Τα παιδιά που αναδεικνύονται από την ακαδημία στελεχώνουν το ανδρικό τμήμα της Καλαμάτας ’80 και άλλων ομάδων. Πέρυσι τερματίσαμε 2οι στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και φέτος είναι μια μεταβατική περίοδος με την αποχώρηση πολλών παικτών. Η κάλυψη του κενού δεν ήταν πρόβλημα, καθώς έχουμε μεγάλη πηγή παικτών, ενώ προωθήθηκαν πολλοί έφηβοι και δημιουργήθηκε ένας νέος κορμός που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Η Καλαμάτα ’80 έχει ένα από τα νεανικότερα ρόστερ της κατηγορίας και είναι όλοι παίκτες της ακαδημίας μας, χωρίς καμία μεταγραφή και φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.
Έχουμε μάθει να πρωταγωνιστούμε και στόχος μας είναι και φέτος η 4άδα και όσο πιο ψηλά μπορούμε. Εύχομαι να γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και υγεία σε όλους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΖΑΚΕΑΣ (ΑΚΑΔΗΜΟΣ)

Είναι ασύλληπτο να έχω δίπλα μου έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς που ήταν το πρότυπό μας ως παιδιά. Καλωσορίζω λοιπόν τον Παναγιώτη Γιαννάκη εκ μέρους του Ακάδημου. Θυμάμαι ένα περιστατικό όταν τον πρωτοσυνάντησα στο Μαρούσι, όπου ήταν προπονητής και είχαμε πάει με τον Πέτρο Νοέα, που είχε μεταγραφεί εκεί. Τον ρώτησε πόσα βιβλία έχει διαβάσει και ο 17χρονος τότε Πέτρος του είπε ότι μόλις είχε τελειώσει το 1ο. “Με ένα βιβλίο δεν πας πουθενά!” του απάντησε ο Γιαννάκης, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό είναι να ανοίξεις το πνεύμα σου κι έτσι θα προχωρήσεις και θα ολοκληρωθείς και μπασκετικά.
Η φιλοσοφία μας στον Ακάδημο ήταν από ιδρύσεως του συλλόγου: ας προσέξουμε το άτομο και όχι τόσο την ομάδα. Τα παιδιά φεύγουν από το μπάσκετ στην Α’ Λυκείου επειδή οι οικογένειες επιλέγουν το Πανεπιστήμιο. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε βοήθεια στους καλύτερους που θέλουν να προχωρήσουν. Να προωθήσουμε το άτομο πιο ψηλά.
Στηριζόμαστε πάντα μόνο σε παιδιά του συλλόγου
Θέλω να ευχαριστήσω το Γιάννη Κουτραφούρη που καταφέρνει και λειτουργεί η Ένωσή μας με τον τρόπο που λειτουργεί –και το λέω αυτό έχοντας εικόνες και από άλλες Ενώσεις- ενώ ίσως κάποιοι να μην μπορούν να αντιληφθούν όλοι το επίπεδο που βρισκόμαστε. Πιο παλιά μπορούσα να καταλάβω αλλιώς τα πράγματα αυτή τη στιγμή νιοώθω ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή που μπορεί να βάλει τις βάσεις για να γίνει το άθλημα καλύτερο.
Ο αθλητισμός είναι το μέσο να προσφέρει στο συνάνθωπο σε μια δύσκολη περίοδο. Ως σύλλογοι έχουμε τη δυνατότητα περισσότερο, παρά σαν άτομα, και αυτό πρέπει να το δούμε…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΝΙΑΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

Ο Γιαννάκης, μαζί με τον Γκάλη, αποτελούν το ονοματεπώνυμο του ελληνικού μπάσκετ και τον οδηγό στη δική μου πορεία.
Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους. Ο Απόλλων Τρίπολης κέρδισε το πρώτο στοίχημα να είναι ανάμεσα στους κορυφαίους. Στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αντιμετωπίζονται ερασιτεχνικές συνθήκες με επαγγελματικό τρόπο. Πρέπει να περιορίσουμε τη γκρίνια και να χαρούμε το παιχνίδι που αγαπάμε όλοι.
Είμαι 4ο χρόνο στην ομάδα, ξεκινήσαμε από τη Γ’ Τοπική και αισθάνομαι ότι ζούμε κάτι καταπληκτικό στην πόλη, με τον Αρκαδικό στην Α1 και έχοντας την ευκαιρία να παίζουμε σε ένα καταπληκτικό γήπεδο. Τόσο σε εμάς όσο και στον ΣΔΥ Τρίπολης έχουν έρθει παιδιά που αλλιώς θα χάνονταν από τον Αρκαδικό, όπου δεν μπορούν να συνεχίσουν μετά από μια ηλικία.
Αγωνιστικά δεν έχουμε κανένα στόχο για νίκες-ήττες. Θέλουμε να χαρούμε το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Θα είμαστε μια μικρή ομάδα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.
Να γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα, με σεβασμό σε όλους, απ’ όλους.

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ)

Ο ΓΣ Γαργαλιάνων είναι μια ιστορική ομάδα, με πλούσια προσφορά στην Τριφυλία. Η φιλοσοφία μας είναι να στηρίζεται η ομάδα σε παιδιά από την περιοχή και όχι, μιας χρήσης που θα ήταν και πιο εύκολο να δημιουργηθεί. Έχουμε κάνει ελάχιστες προσθήκες και ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες, όπου υπάρχουν πολλά παιδιά. Περιμένουμε να έρθουν ακόμα περισσότερα και το μεγαλύτερο που έχουν να αποκομίσουν είναι να έρθουν κοντά στην ομάδα και ν’ ασχοληθούν με το μπάσκετ.
Καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και κερδισμένο να είναι το μπάσκετ

ΠΩΛ ΝΩΝΤΑΣ (ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)
Ό,τι και να πω για τον Γιαννάκη είναι λίγο… Μας τιμάει η παρουσία του.
Η ανδρική ομάδα είναι η βιτρίνα για να προσελκύσουμε παιδιά στο χώρο του μπάσκετ, καθώς ο αθλητισμός είναι το τελευταίο κάστρο διαπαιδαγώγησης των παιδιών, αφού σχολείο και κοινωνία δεν υπάρχουν… Ο σκοπός μας είναι να βγάζουμε άξιους πολίτες. Για μένα είναι ένα χόμπι, και όσα έχω μάθει προσπαθώ να τα περάσω είτε σε ένα παιδί 8 ετών, είτε σε έναν συνομήλικό μου 40 ετών, ζητώντας να βγάλουν το 100% των δυνατοτήτων τους, ατομικά και μετά στο πλαίσιο του συνόλου.
Να προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, κυρίως για τα παιδιά. Ένα ανδρικό τμήμα έχει να κάνει κυρίως με τα οικονομικά και αν δεν υπάρχουν δεν μπορείς να πας πουθενά. Μακάρι να είχαμε χορηγούς που θα βοηθούσαν και θα έλεγαν “πήγαινε κι όσο φτάσεις”…

ΦΩΤΗΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ (ΝΟ ΠΥΛΟΥ)

Όλα ξεκινούν από τις ακαδημίες κι εκεί πρέπει να γίνεται όλη η δουλειά, ξεκινώντας από τη βασική τεχνική, την αντίληψη του σώματος, την ισορροπία, πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση… Πρώτα αθλητισμός και μετά τα υπόλοιπα.
Στη Μεσσηνία στο ανδρικό παίζουν αθλητές 30-35 ετών και για τους έφηβους υπάρχει η καραμέλα ότι δεν προλαβαίνουν με το σχολείο. Μα όλη η προετοιμασία γίνεται το καλοκαίρι, δεν μπορούν μετά να αφιερώνουν τρεις ώρες την εβδομάδα. Γιατί να μην παίζουν στην Α’ κατηγορία 16 και 17 ετών;
Ο ΝΟ Πύλου είναι ένα ιστορικό σωματείο, έχει προσφέρει, έχει βγάλει τον Πατρίκη και άλλους. Φέτος δεν έχουμε κάτι αξιόλογο, αλλά θα παλέψουμε για την παραμονή.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
Συγχαρητήρια στον κ. Κουτραφούρη για τη δουλειά που γίνεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το παν είναι η υγεία, ψυχική, πνευματική και σωματική.
Γκρινιάζουμε όλοι για το γήπεδο γιατί μας δημιουργεί τεράστια εμπόδια στις ομάδες μας να σταθούν στην εθνική κατηγορία, ενώ όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και διαθέτουμε εξαιρετικούς αθλητές, ικανούς προπονητές και παράγοντες.
Η Καλαμάτα είναι νεοσύστατη, έχει μια νέα διοίκηση που θέλει να δώσει πράγματα και να κάνει ευκολότερη τη δική μου τη ζωή και των αθλητών μας. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Προσπαθήσαμε να πάρουμε έμπειρα παιδιά, με εικόνες από παραπάνω κατηγορίες, φοιτητές που μπορούν να βοηθήσουν.
Συμφωνώ να καταμεριστούν τα έξοδα των διαιτητών.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΣ (ΑΤΛΑΝΤΑΣ)
(εκπροσώπησε Αντώνη Παυλή)
Εύχομαι ένα καλό πρωτάθλημα, με υγεία σε όλους. Σκοπός της ομάδας μου είναι να περάσουμε με επιτυχία τη χρονιά που είναι χρονιά προσαρμογής. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες, μαζί με έμπειρους που θα βοηθήσουν να προσαρμοστούν. Θα είμαστε όμως ανταγωνιστικοί και θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το 40’.

ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΛΗΣ ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Τούτη τη χρονιά έχουν μείνει μόνο όσοι αγαπούν το μπάσκετ και βάζουν χρήματα από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν. Στην ομάδα μας είναι τα τελευταία χρόνια είναι 3-4 άτομα που σηκώνουν όλο το βάρος.
Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας και θέλουμε να μείνουμε στο χώρο. Υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα και μαζί με την Ένωση πρέπει να βρεθούν τρόποι για τη μείωση των εξόδων. Έχουμε πολλά τμήματα και τα οδοιπορικά είναι δυσβάσταχτα.
Η ομάδα μας έχει ένα κράμα μικρών παιδιών και παικτών που προέρχονται από τον Αρκαδικό. Στόχος μια ανταγωνιστική ομάδα και όσο ψηλά πάμε τόσο πιο χαρούμενοι θα είμαστε.

ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΚΙΑΣ (ΕΥΚΛΗΣ)
Ο Ευκλής είναι για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί και καλοί γίνεται.
Πριν από 3 μήνες δημιουργήσαμε και ακαδημία, ακολουθώντας ένα πλάνο σε συνεργασία με τη διοίκηση και κάθε μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι.
Η ανδρική ομάδα έχει ενισχυθεί με παίκτες από διάφορα σωματεία και προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μεταξύ μας. Θέλουμε να είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και στα εύκολα και στα δύσκολα. Να είμαστε ενωμένοι. Στόχος μας είναι η παραμονή.
Εύχομαι ένα καλό, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα χαρεί ο κόσμος στο γήπεδο και να έρθουν περισσότερα μικρά παιδιά στο άθλημα.