Καλαμάτα Μπάσκετ: Μια πόλη, μια ομάδα με όραμα την Α1…

Καλαμάτα Μπάσκετ: Μια πόλη, μια ομάδα με όραμα την Α1…

Η Καλαμάτα Μπάσκετ καλεί την πόλη να γίνει μια ομάδα, σε μια «κόντρα» προσπάθεια εν μέσω κρίσης που φιλοδοξεί να (ξανα)βγάλει επιτέλους το άθλημα από τα σύνορα της Μεσσηνίας. Χθες το απόγευμα στο Horizon Blu έγινε η επίσημη παρουσίαση του ρόστερ, της διοίκησης, του τεχνικού τιμ, της φανέλας, των χορηγών και των στόχων. Το «παρών» έδωσαν αρκετοί φίλοι της πορτοκαλί μπάλας και «αντιπροσωπεία» της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Κουτραφούρη, ο οποίος εκτός από τις δικές του ευχές και της Ένωσης για καλή επιτυχία, μετέφερε χαιρετισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Ο κ. Κουτραφούρης εξήρε την προσπάθεια που γίνεται από νέα παιδιά, με κέφι, αγάπη και όραμα, και συμβάλει στο στόχο της προβολής, ανάπτυξης και καταξίωσης του μπάσκετ ως κορυφαίου αθλήματος όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά σε όλη την Περιφέρεια της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.
Η εκδήλωση είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα με ένα βίντεο-αφιέρωμα που είχε την πρωτοβουλία να ετοιμάσει ο παίκτης της ομάδας, Γιάννης Φωτάκης και εκτός από τα εμβλήματα του συλλόγου, τους χορηγούς-υποστηρικτές και την αποτύπωση της ανταπόκρισης του κόσμου στην αγορά καρτών διαρκείας, επιχειρήθηκε η αντιστοίχιση με την ποδοσφαιρική Μαύρη Θύελλα, μέσα από τον παλμό των φανατικών φιλάθλων, αλλά και η τοποθέτηση της νέας ομάδας στην καρδιά της πόλης…
Το μέλος του ΔΣ, Θανάσης Μακαρούνης, έκανε το συντονισμό της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι έγινε η αρχή και χρειάζεται να ενωθούν όλες οι δυνάμεις για ν΄ανέβει το καλαματιανό μπάσκετ επίπεδο, ώστε να έχει μια ομάδα μόνιμα στις εθνικές κατηγορίες. Στη συνέχεια έδωσε… πάσα στον Γιώργο Γεωργακίλα να παραθέσει το ιστορικό της μετεξέλιξης του Παναθηναϊκού σε Καλαμάτα BC. Όπως «αποκάλυψε» το νέο εγχείρημα είναι προϊόν μια θαυμαστής χρονικής σύμπτωσης μεταξύ μιας συζήτησης προβληματισμού που είχε ο ίδιος, ως προπονητής μέχρι πριν λίγο καιρό του Παναθηναϊκού Κ., με τον τότε πρόεδρο των «πρασίνων» Θ. Μακαρούνη και την πρόταση που «κατέθεσαν» την ακριβώς την επομένη οι «μπασκετάνθρωποι» που συγκροτούν πλέον το ΔΣ (Κάτσαρης, Χρονόπουλος, Κούτρης, Σπάλλας, Μπαλόπουλος)! Ο Γεωργακίλας έθεσε μάλιστα όλους προ των ευθυνών τους με το ερώτημα τις πταίει και η Καλαμάτα δεν έχει ομάδα στην Α1, όταν πολύ μικρότερες πόλεις απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο…
Από την πλευρά του ο Ηλίας Κάτσαρης που …φορτώθηκε την προεδρία που κανείς δεν ήθελε, ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν τη νέα προσπάθεια (Δήμο, κόσμο, χορηγούς, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Ένωση Διαιτητών), τόνισε ότι στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και να ανέβει στις εθνικές κατηγορίες, πλέκοντας το εγκώμιο του έμψυχου δυναμικού και καλώντας τον κόσμο να αγκαλιάσει την ομάδα που ανήκει σε όλη την πόλη. Ο Τίμος Πρίφτης, που συμπλήρωνε το πάνελ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν.
Ο προπονητής Θοδωρής Γιαννακόπουλος μετέφερε τη μεγάλη διάθεση και το καλό κλίμα που υπάρχει στις προπονήσεις λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της Α’ Κατηγορίας, ενώ τόνισε ότι έμφαση δίνεται στις ακαδημίες που αποτελούν τη βάση (υπεύθυνος είναι ο Θανάσης Μυλωνάς).
Με θερμότατα λόγια μίλησε για τις ικανότητες και το έργο του νεαρού τεχνικού ο συνεργάτης του Λεωνίδας Κούτρης, ενώ με διορατικότητα παρατήρησε ότι «όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη όταν έρθουν τα δύσκολα»…
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με την παρουσίαση της φανέλας που έκαναν ο …παλιός Γαρίνης και ο νέος Τσικούρης, με τον πρώτο να διαβεβαιώνει για την άνοδο στη Γ’ Εθνική και τον δεύτερο να “υπόσχεται” ότι μαζί με τους συμπαίκτες του θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να γράψουν ιστορία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο: Ηλίας Κάτσαρης (πρόεδρος), Θανάσης Μακαρούνης, Γιώργος Γεωργακίλας, Τίμος Πρίφτης, Αντώνης Κούτρης, Βασίλης Μυλωνάς, Διονύσης Σπάλλας, Νίκος Μπαλόπουλος, Γιώργος Χρονόπουλος.
Το τεχνικό τιμ: Θοδωρής Γιαννακόπουλος-Αντώνης Κούτρης.
Το ρόστερ:
Βαγγέλης Γαρίνης, Παναγιώτης Γερμανός, Γιάννης Σταθάκης, Παναγιώτης Τσαφόλιας, Γιάννης Αναστασόπουλος, Παναγιώτης Τσέκας, Στάθης Σπηλιώτης, Κώστας Ζυγουράκης, Γιάννης Μεϊμετέας, Δημήτρης Σίσιου, Γιάννης Φωτάκης, Λεωνίδας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γιαννουκάκης, Λεωνίδας Κούτρης, Κώστας Σιδέρης, Γιάννης Παθιάκης, Χριστόφορος Κριμικής, Δημήτρης Τσικούρης, Σπύρος Γεωργανάς.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη