Εντοπίστηκαν συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα από το μοιραίο Airbus της EgyptAir


Σχεδόν μιάμιση μέρα μετά την εξαφάνιση της πτήσης MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών, οι αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις ανέφεραν πως εντόπισαν συντρίμμια του Airbus A320 στη θάλασσα βόρεια της Αλεξάνδρειας.
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, μέσα των αιγυπτιακών δυνάμεων βρήκαν εκτός από συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.
Τα αντικείμενα βρέθηκαν 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως το αιγυπτιακό ναυτικό χτενίζει την περιοχή προκειμένου να βρεθεί το «μαύρο» κουτί του αεροσκάφους. Αυτό είναι που θα δώσει τις απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας. 
Τον εντοπισμό τμημάτων του αεροσκάφους το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα επιβεβαίωσε και η ίδια η EgyptAir.
Λίγο μετά την ανακοίνωσή του αιγυπτιακού στρατού, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά στους συγγενείς των επιβαινόντων.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε προκληθεί σύγχυση μετά από αναφορά πως είχαν εντοπιστεί συντρίμμια, η οποία τελικά είχε αποδειχθεί αβάσιμη.
Την ίδια ώρα, άγνωστα συνεχίζουν να παραμένουν τα αίτια που προκάλεσαν τη νέα αεροπορική τραγωδία, με τα ενδεχόμενα όλα να είναι ανοιχτά.
protothema.gr