«Κυβερνητικός εκπρόσωπος» ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας


-Παρέμβαση-κόλαφος για τα πεπραγμένα βουλευτών και πολιτευτών στο Στρατόπεδο
 
-Κριτική για τον τρόπο που πολιτεύεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
 
 Δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός. Ο λόγος για τις δημόσιες τοποθετήσεις του «γαλάζιου» δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Η πρώτη ήταν σε κομματική συνάθροιση, όπου, παρόντος του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, άσκησε σφοδρή κριτική στη μέχρι σήμερα παρουσία της Νέας Δημοκρατίας.
Με μια τοποθέτηση εκτός γραμμής και της πολιτικής που εφαρμόζεται και χαράσσεται σε κεντρικό επίπεδο, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μόνο την κατακραυγή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά στηρίζεται σε σταθερές βάσεις και θα τραβήξει με το μέρος της ολόκληρη σχεδόν την Κεντροαριστερά.
Κάλεσε, λοιπόν, το κόμμα του να διαμορφώσει τη δική του ατζέντα, με έμφαση στα εθνικά θέματα, την ασφάλεια και τη μείωση του κράτους, ενώ σχολίασε και πάλι ότι η Ν.Δ. είναι ένα καταχρεωμένο κόμμα, που οφείλει 230 εκατομμύρια ευρώ.
Ευνόητο είναι ότι τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος άναψαν… τους εγκεφάλους των στελεχών που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Μετά το πρώτο κτύπημα ήρθε και το δεύτερο, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όταν προκλήθηκε συζήτηση για το στρατόπεδο. Τα όσα ειπώθηκαν από το δήμαρχο δεν πέρασαν απαρατήρητα, αφού κάποιοι έκπληκτοι μιλούσαν για «τοποθέτηση κυβερνητικού εκπροσώπου».
Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο κ. Νίκας υποστήριξε – όχι άδικα κατά τη γνώμη μας – ότι το Στρατόπεδο  είχε μετατραπεί, όχι σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων, αλλά σε… κομματική κάλπη, όπου διάφοροι βουλευτές προσπαθούσαν να κερδίσουν ψήφους, κάνοντας μεταθέσεις – ρουσφέτια. «Έτσι, ο Λόχος Διοικήσεως, αντί για 40 άτομα, έφτασε να έχει 180 και 200 στρατιώτες, τη στιγμή που ο Έβρος είχε αποψιλωθεί από δυναμικό», σχολίασε.
Πρόσθεσε, δε, ότι «λέμε πολλά, λέμε για πατριωτισμό, λέμε για την ιστορία μας, λέμε για τους προγόνους μας, αλλά είναι βέβαιο ότι δε σεβαστήκαμε το στρατόπεδο όσο έπρεπε. Δώσαμε δικαιώματα, δώσαμε ερείσματα», αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι ήταν δικαιολογημένη η στάση του υπουργού Πάνου Καμένου το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το στρατόπεδο!
Πάντως, αν και είπε ότι το Στρατόπεδο Καλαμάτας δεν μπορεί να καταργηθεί, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει κλείσει το θέμα. Αντίθετα, συνέχισε, αυτό που ξέρει είναι ότι ο δημόσιος τομέας θα συρρικνωθεί, γιατί η χώρα δεν έχει να πληρώσει όλες τις δαπάνες του. Γι’ αυτό, υποστήριξε, πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι για ζητήματα που θα προκύψουν, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και όχι φωνές, που είναι εύκολες και συνήθως αποσκοπούν στο να παρασυρθούν άνθρωποι από άλλους που κινούνται από προσωπικό όφελος.
Ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, ζήτησε το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε που δεν συγκλήθηκε επειγόντως το Σώμα, όπως είχε αιτηθεί. Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβουλίου, γιατί «δεν ήθελα να ρίξω λάδι σε μια φωτιά που απειλούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα». 
Βέβαια, εκείνο που θα πρέπει να εξηγήσει ο δήμαρχος είναι γιατί διάλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο να πει δημόσια την… αλήθεια για το στρατόπεδο και όχι το προηγούμενο διάστημα, όταν και πάλι είχε τεθεί θέμα βιωσιμότητάς του.
Ο καθένας μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει. Εξάλλου, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη