Ανείπωτη τραγωδία χθες στη Μεσσήνη: Πατέρας σκότωσε τη 10χρονη κόρη του και αυτοκτόνησε

Ανείπωτη τραγωδία χθες στη Μεσσήνη: Πατέρας σκότωσε τη 10χρονη κόρη του και αυτοκτόνησε

Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει από χθες το πρωί όλη τη Μεσσηνία, καθώς ένας 59χρονος πατέρας στη Μεσσήνη σκότωσε στο ύπνο της τη 10χρονη κόρη του και αμέσως έστρεψε το δίκαννο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι ένας πατέρας που λάτρευε, σύμφωνα με ανθρώπους που τον ήξεραν, το παιδί, το οποίο με τόσο κόπο είχε αποκτήσει, έστρεψε το όπλο εναντίον του αφαιρώντας του τη ζωή.

Δεν κατάλαβε τίποτα…
Η τραγωδία άρχισε να ξετυλίγεται χθες νωρίς το πρωί, όταν η γυναίκα, υπήκοος Ρουμανίας, που φρόντιζε το σπίτι και ετοίμαζε το παιδί καθημερινά για το σχολείο, χτύπησε το κουδούνι, αλλά κανείς δεν της άνοιξε. Ωστόσο, άκουγε την τηλεόραση να παίζει δυνατά. Η ίδια ανησύχησε, αφού χτύπησε επανειλημμένες φορές το κουδούνι και κανείς δεν της άνοιξε, ενώ εντύπωση της έκανε ότι τα παντζούρια ήταν ακόμα κλειστά.
Η γυναίκα ειδοποίησε τον κουνιάδο του 59χρονου, ο οποίος ήταν σαν δεύτερος πατέρας για τη μικρή μετά το θάνατο της μητέρας της από καρκίνο πριν από περίπου 5 χρόνια. Ούτε κι αυτός, όμως, κατάφερε κάτι και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που με τη βοήθεια κλειδαρά άνοιξαν την πόρτα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν την τηλεόραση ανοιχτή και να παίζει δυνατά, ενώ ο 59χρονος είχε ετοιμάσει και ρόφημα, το οποίο είχε μισοπιεί. Φθάνοντας στο δωμάτιο της 10χρονης πάγωσαν από το αποτρόπαιο θέαμα. Το κορίτσι ήταν νεκρό στο κρεβάτι του, σε εμβρυακή στάση. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, δεν αντιλήφθηκε καν τις κινήσεις του πατέρα της, καθώς ο παιδοκτόνος την πυροβόλησε εξ επαφής στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Στο πάτωμα, δίπλα στο κρεβάτι του κοριτσιού, η φρίκη συνεχιζόταν, με τον 59χρονο να έχει στρέψει τα όπλο στον εαυτό του και να έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι.
Στο σημείο έσπευσαν και άλλες δυνάμεις της Αστυνομίας και το απέκλεισαν, ενώ κλήθηκε και ο ιατροδικαστής από την Κόρινθο, Νίκος Κωτακίδης. Παράλληλα, όσο η ώρα περνούσε γείτονες και γνωστοί συγκεντρώνονταν στο σημείο, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν αυτό που είχε γίνει.

Λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την πρώτη αυτοψία. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, ο 59χρονος πυροβόλησε το κορίτσι περίπου στις 6.30 με 7 παρά κι ενώ αυτό κοιμόταν. Την ίδια στιγμή και χωρίς καθυστέρηση έστρεψε το όπλο πάνω του, δίνοντας τέλος στη ζωή του. Οι αστυνομικοί βρήκαν δίπλα του το δίκαννο με τα δύο άδεια φονικά φυσίγγια σε αυτό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν από μερικά χρόνια ο 59χρονος έχασε τη σύζυγό του από καρκίνο, ενώ απέκτησαν το κοριτσάκι τους έπειτα από πολύ κόπο.
Άνθρωποι που τον ήξεραν περιέγραψαν τον παιδοκτόνο και αυτόχειρα ως έναν άνθρωπο κλειστό, ο οποίος τον τελευταίο καιρό ανέφερε ότι φοβόταν για την υγεία του. Είχε εμμονές ότι θα αρρωστήσει πολύ σοβαρά, ενώ, παρά τις εξετάσεις που είχε κάνει πρόσφατα και ήταν όλες καλές, η ιδέα δεν έφευγε από το μυαλό του.

Ακόμα και η Αστυνομία δεν αποκλείει την περίπτωση, οι φόβοι αυτοί και η εξάρτηση που είχε από τη 10χρονη, να όπλισαν το χέρι του.
 


«Ταραγμένος και ανήσυχος…»
Από τους πρώτους που έφθασαν έξω από το σπίτι ήταν ο νονός του 59χρονου, ο οποίος, όπως είπε, τον συνάντησε το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία της Μεσσήνης. Όπως περιέγραψε, διέκρινε ταραχή στο πρόσωπο του αναδεξιμιού του και όταν τον ρώτησε, του απάντησε πως αντιμετώπιζε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ του ανέφερε ότι είχε πρόβλημα με το σάκχαρο. Δεν αντιλήφθηκε, όμως, όπως είπε, κάτι που να προμήνυε τέτοιο κακό.
Σχετικά με τη σχέση του 59χρονου με το παιδί, ανέφερε ότι το λάτρευε και δεν ήθελε η 10χρονη να πάει σε άλλα χέρια, «γι’ αυτό προτίμησε να το πάρει μαζί του», πρόσθεσε.
Όσο για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, συγγενής ανέφερε ότι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, αφού εργαζόταν στο Δήμο ως συμβασιούχος, ενώ είχε και περιουσία στο χωριό από το οποίο καταγόταν.
 

«Φιλικό και ήσυχο κορίτσι»
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο φοιτούσε η 10χρονη δήλωσε συγκλονισμένη, υπογραμμίζοντας ότι στο σχολείο της μικρής η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλους.
Για το κορίτσι, είπε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν ενταγμένη στο σχολικό περιβάλλον και πολύ φιλική. Για τον πατέρα της, παρατήρησε ότι «υπερλάτρευε» τη 10χρονη.


Σοκαρισμένοι στο Δήμο Μεσσήνης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Χριστόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την είδηση, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Για το θύτη, ανέφερε ότι ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος που αγαπούσε πολύ το παιδί του, αφού για να το αποκτήσει έκανε μεγάλο αγώνα με τη σύζυγό του.

Των Βίκυς Βετουλάκη
Παναγιώτη Μπαμπαρούτση