Κατέβηκε ο… ρελές της συναίνεσης μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμάτας


Με σοβαρές αιτιάσεις, αλλά και φραστικές- απαράδεκτες – επιθέσεις κλήθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμάτας να επιλέξουν τα μέλη που θα «επανδρώσουν» τη νέα Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Στο σωστό πολιτικό επιχείρημα για αναλογική εκπροσώπηση των μελών των μειοψηφιών από τον επικεφαλής της “Αλλαγής”, Θόδωρο Μπρεδήμα (σ.σ. κάτι που δεν τήρησε, όταν η παράταξή του ήταν μείζων μειοψηφία), υπήρξαν και φραστικές επιθέσεις σε έντονο ύφος, φτάνοντας στα όρια της πολιτικής και προσωπικής προσβολής, εναντίον του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη.
Κι όλα αυτά μαζί με παράλογα αιτήματα περί συμμετοχής όλων των πατάξεων στη διαβούλευση, από τη στιγμή που τόσο η “Λαϊκή Συσπείρωση” όσο και οι “Ανεξάρτητοι Πολίτες” είχαν δηλώσει τη μη συμμετοχή τους στις διαδικασίες.  Επιπρόσθετα και με παράνομα αιτήματα, όπως η συμμετοχή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Αλούπη.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε ανακοινώσει την πρότασή του για τα πρόσωπα της πλειοψηφίας που θα έθεταν υποψηφιότητα ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Σε ό,τι αφορά τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κάλεσε τις υπόλοιπες μειοψηφίες σε σύσκεψη, προκειμένου να επιλέξουν ποιοι θα προταθούν από την αντιπολίτευση για τη συγκρότηση των δύο επιτροπών.
Έγινε η σύσκεψη και ο Μανώλης Μάκαρης ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τους υποψηφίους από τις μειοψηφίες, όμως ο Θόδωρος Μπρεδήμας κατήγγειλε ότι η διαδικασία που έγινε δεν ήταν δημοκρατική, διότι στη σύσκεψη δεν συμμετείχαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη του Μιχάλη Αντωνόπουλου!
Επιπλέον, κατήγγειλε την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ότι με εμμονή θέλει να αποκλείσει τον Παναγιώτη Αλούπη από μέλος μίας εκ των δύο επιτροπών! Ο Θόδωρος Μπρεδήμας, λοιπόν, ζήτησε αναβολή της εκλογής των μελών των επιτροπών, δίνοντας τη δέσμευση ότι την άλλη Κυριακή, και αφού προηγηθεί διαβούλευση των μειοψηφιών, η παράταξή του θα συναινέσει ώστε να γίνει η ψηφοφορία και η εκλογή.
Με τούτα και με εκείνα, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Κυριακή, με την υπόσχεση από πλευράς του κ. Μπρεδήμα για συναίνεση…
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη