Σκυλιά φονιάδες της έφαγαν το πόδι στην οδό Ηρώων

Σκυλιά φονιάδες της έφαγαν το πόδι στην οδό Ηρώων

Άγρια επίθεση από δύο σκυλιά ράτσας κάνε κόρσο δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας μια 49χρονη στη διασταύρωση των οδών Ηρώων και Βασ. Όλγας, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στα πόδια στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ο ιδιοκτήτης των δύο σκύλων συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για να δικασθεί, ενώ χθες με την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Είναι θαύμα πώς η γυναίκα σώθηκε από τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά, ενώ κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στο «Θ», είπαν ότι τα συγκεκριμένα έχουν βγει αρκετές φορές από τον περιφραγμένο χώρο στον οποίο βρίσκονται και πέρυσι το Μάιο είχαν επιτεθεί σε έναν άντρα. Μάλιστα, είχαν γίνει και ανάλογες αναφορές στην Αστυνομία, η οποία είχε προχωρήσει σε συστάσεις στον ιδιοκτήτη.
 
Της έκοψαν κομμάτι
Τα δύο κάνε κόρσο, που ανήκουν σε 58χρονο κάτοικο της περιοχής, το βράδυ της Δευτέρας βγήκαν στο δρόμο από ανασφάλιστη πόρτα. Δέκα λεπτά πριν από τις 9.00 το βράδυ η 49χρονη διερχόταν, πεζή, την οδό Ηρώων, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Βασ. Όλγας, όταν δέχθηκε επίθεση από τα δύο σκυλιά. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά τής προκάλεσαν πολλαπλά τραύματα στα πόδια, με κυριότερο ένα μεγάλο δάγκωμα πάνω από τον αστράγαλο, κοντά στη γάμπα, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί τμήμα της. Ειδικότερα, τα σκυλιά απέσπασαν τμήμα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών μαλακών μορίων, και οι γιατροί θεωρούν ευτύχημα που δεν πείραξαν τους τένοντες. Η θεραπεία και η αποθεραπεία της, ωστόσο, θα διαρκέσει.
Όπως είπε η 49χρονη μιλώντας στο «Θ», όταν βάδιζε επί της οδού Ηρώων είδε τα σκυλιά στο απέναντι πεζοδρόμιο, όμως δεν πίστεψε ότι θα της επιτίθεντο. Αυτά, όπως περιέγραψε, όμως πέρασαν το δρόμο και της όρμησαν. Άρχισαν να τη δαγκώνουν και η ίδια προσπάθησε να παραμείνει όρθια και να μην πέσει στο έδαφος, για να μη βρεθεί στο έλεός τους.
 
Στο Αυτόφωρο
Ευτυχώς, οδηγοί που βρέθηκαν στο σημείο έσπευσαν να βοηθήσουν και απομάκρυναν τα σκυλιά, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία και στην περιοχή έφθασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.
Έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε, την ίδια στιγμή συνελήφθη ο 58χρονος ιδιοκτήτης τους, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο τελευταίος τον παρέπεμψε να δικασθεί σήμερα στο Αυτόφωρο.
Την υπόθεση έχει αναλάβει και ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας. Έχει δε παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση της γυναίκας, ενώ τα σκυλιά θα εξετάσει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μεσσηνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη