Το Elite City Resort ανάμεσα στους καλύτερους του Ελληνικού Τουρισμού


Με σύνθημα «Έχετε κάτι να μοιραστείτε;» τα Tourism Awards 2017, μετρώντας ήδη τρεις επιτυχείς διοργανώσεις, προσκάλεσαν επιχειρήσεις  να διεκδικήσουν την ανάδειξή τους στα βραβεία-θεσμό του Ελληνικού Τουρισμού, σε μία λαμπερή τελετή την περασμένη Τρίτη, 21 Μαρτίου, στο Athenaeum Intercontinental Athens.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες και το Elite City Resort, που απέσπασε το Bronze Award στην κατηγορία 6 Specialty Travel -Συνεδριακός Τουρισμός, όπου συμμετείχαν εταιρείες και φορείς που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες ή καινοτόμες πρακτικές στο χώρο των ειδικών μορφών τουρισμού ή στην εξυπηρέτηση αναγκών ειδικών κοινών.
Το Elite Blue Conference Centre αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Elite City Resort στην Καλαμάτα και αφορά στο ευρύχωρο και πολυτελές συνεδριακό του κέντρο με σύγχρονο εξοπλισμό και ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Μετά τη ριζική ανακίνηση του ξενοδοχείου το 2010 απέκτησε άδεια συνεδριακού κέντρου με αριθμό ΜΗΤΕ 1249Υ41000000601 από τον ΕΟΤ, γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα ελάχιστα πιστοποιημένα συνεδριακά κέντρα στην Ελλάδα.
Ενδεικτικά μέσα στο 2016 το Blue Conference Centre φιλοξένησε 18 επιστημονικά και επιχειρηματικά συνέδρια, 90 εταιρικές συναντήσεις και 30 κοινωνικές εκδηλώσεις. Αν σκεφτεί κάποιος ότι το Elite City Resort δεν ανήκει σε αλυσίδα ξενοδοχείων και δε βρίσκεται σε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή (όπως Αττική, Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη), καταλαβαίνει ότι έχει δημιουργήσει μια τουριστική υποδομή μοναδική για επαρχιακή πόλη επιμηκύνοντας  σημαντικά την τουριστική σαιζόν.
Στη φετινή διοργάνωση των Tourism Awards 2017 προστέθηκαν οι κατηγορίες Guest Experience και Tourist Attractions ενώ ανανεωμένες ήταν και οι 12 κατηγορίες βράβευσης, με υποκατηγορίες όπως: Major Tourism Event, Personalized & Tailor-Made Experiences, VIP& Luxury Services, Digital Destination Guides και Storytelling Excellence.
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ανέλαβε φέτος η Μάγια Τσόκλη, ενώ ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής συγκαταλέγονταν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Τσεκλένης. Η επιτροπή εμπλουτίστηκε, επίσης, με ειδικούς σε επιμέρους τομείς αξιολόγησης όπως οι: Νατάσσα Αντωνοπούλου, Κώστας Βογιατζής, Χρύσα Κακιώρη, Michel Massadakis, Μιχάλης Μωραΐτης, Γιώργος Πίττας και δρ. Μαριάννα Σιγάλα.
Η βραδιά συνεχίστηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση, με στόχο πάντα την ανάδειξη της ποιότητας και της καινοτομίας στον ελληνικό τουρισμό.
Να σημειωθεί πως τα Tourism Awards διοργανώνουν η Boussias Communications και η έκδοση Hotel & Restaurant υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.