Φιλοξενία, ξενάγηση και κέρασμα στους κριτές του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου!


Την τριφυλιακή φιλοξενία, αλλά και την τριφυλιακή γη, με τις καλλιέργειες από όπου παράγεται το ασυναγώνιστο και με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό ελαιόλαδο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κριτές – γευσιγνώστες του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου – «Athena International Olive Oil Competition» – ATHIOOC 2017, τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, και ο Δήμος Τριφυλίας με ιδιαίτερη τιμή υποδέχθηκε τους κριτές και τους συμμετέχοντες, ενώ με χαρά τούς φιλοξένησε για να δουν αλλά και να γευθούν το ελαιόλαδο της Τριφυλίας, καθώς και ποιοτικά προϊόντα της τριφυλιακής γης.
Τη Δευτέρα οι κριτές περιηγήθηκαν στον τριφυλιακό ελαιώνα της περιοχής των Γαργαλιάνων και επισκέφθηκαν ελαιοτριβείο της περιοχής, ενώ προσφέρθηκε κέρασμα πικ νικ με διάφορα τοπικά εδέσματα, κρασί, τσίπουρο, σπιτική λεμονάδα, καθώς και ποτά Yamas. Για επιδόρπιο απόλαυσαν παραδοσιακό χαλβά.
Για την ιστορία, τις ομορφιές της περιοχής, την αγροτική παραγωγή, καθώς και τον πολιτισμό και τις τουριστικές υποδομές, συζήτησε με τους κριτές ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσίγγανος.
Οι κριτές έμειναν εντυπωσιασμένοι και κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, τα προϊόντα, καθώς και όσα τους ανέφερε ο κ. Τσίγγανος και διαρκώς ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες, ενώ πολλοί από αυτούς εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να επισκεφθούν την Τριφυλία για τις διακοπές τους! Χθες, ο Δήμος Τριφυλίας παράθεσε δείπνο στους κριτές – γευσιγνώστες και επίσημους προσκεκλημένους στην ψαροταβέρνα – εστιατόριο «Μαϊστράλι» στη Μαραθόπολη.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου