Πέντε μεταθέσεις Μεσσήνιων πυροσβεστών στα αεροδρόμια της Fraport

Πέντε μεταθέσεις Μεσσήνιων πυροσβεστών στα αεροδρόμια της Fraport

Παρά τις αυξημένες ανάγκες λόγω τουριστικής περιόδου και δασικών πυρκαγιών
 
Πυροσβέστες και από τη Μεσσηνία έχουν μετακινηθεί προκειμένου να στελεχωθούν τα ιδιωτικά αεροδρόμια από την εταιρεία Fraport, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας. Συνολικά έχουν μετατεθεί 5 άτομα.
Στο μεταξύ, χθες σε πόρταλ που ασχολείται με ειδήσεις των Σωμάτων Ασφαλείας δημοσιεύθηκε επιστολή πενταετούς πυροσβέστη, ο οποίος διαμαρτύρεται προς το Μεσσήνιο αρχηγό του Σώματος ότι δε μετακίνησε κανέναν πυροσβέστη από τη Μεσσηνία.
Μάλιστα, η Ένωση διαμαρτύρεται για τη μετάθεση των πέντε πυροσβεστών, κάνοντας αναφορά στις αυξημένες ανάγκες της Μεσσηνίας λόγω της θερινής περιόδου, με την αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, της τουριστικής κίνησης γενικά, αλλά και του κινδύνου των θερινών δασικών πυρκαγιών.
 
Διαμαρτυρία
Στο  κείμενο του πενταετούς που δημοσιεύει το bloko.gr., αναφέρεται ότι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έστειλε από τη Μεσσηνία κανέναν πυροσβέστη στα αεροδρόμια.
Επίσης, υπάρχει έντονη επίθεση στον κ. Καπέλιο για τους πενταετείς και τη διαχείριση του προσωπικού.
Στην ανακοίνωση που έστειλε χθες η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας επισημαίνει ότι κατά τις τελευταίες μεταθέσεις  για τη στελέχωση των ιδιωτικών αεροδρομίων από την εταιρεία Fraport από τη Μεσσηνία ξεσπιτώθηκαν, χωρίς δική τους αίτηση, πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι.
 
Μεταθέσεις Μεσσηνίων
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων αποχώρησαν τρεις οδηγοί και συγκεκριμένα οι: Κατσούλας Ιωάννης για το αεροδρόμιο Σαντορίνης, Αδρακτάς Ισίδωρος για το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και Ξυπόλυτος Γεώργιος για το αεροδρόμιο της Ζακύνθου.
Από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μελιγαλά μετατέθηκε ένας μάχιμος πυροσβέστης, ο Παναγιώτης Παραγγίνης, για το αεροδρόμιο της Ζακύνθου και ένας μάχιμος πυροσβέστης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, ο Βασίλειος Καρατζαφέρης, επίσης για το αεροδρόμιο Ζακύνθου. 
«Όλα αυτά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία στελέχωσης των κλιμακίων των εθνικών οδών. Οι μεταθέσεις αυτές γίνονται τη στιγμή που η αλματώδης τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, η αύξηση των πολιτικών πτήσεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, η επισκεψιμότητα αρχαιολογικών  χώρων και οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων  στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς και ο μεγάλος όγκος των δασικών πυρκαγιών και το ανάγλυφο της περιοχής, καθιστούν ανέφικτη και μη ανεκτή την απομάκρυνση συνάδελφων από τις υπηρεσίες του νομού μας», τονίζει η Ένωση στην ανακοίνωσή της. 
 
    Της Βίκυς Βετουλάκη