«Μαύρη Θύελλα» από τα παλιά… νίκησε με 3-2 τον Πανηλειακό (φωτογραφίες & βίντεο)

«Μαύρη Θύελλα» από τα παλιά… νίκησε με 3-2 τον Πανηλειακό (φωτογραφίες & βίντεο)

Ημέρες του «ένδοξου» παρελθόντος έζησε το απόγευμα της Τετάρτης το ιστορικό γήπεδο του Μεσσηνιακού. Στα πλαίσια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Καλαμάτα και Πανηλειακός συναντήθηκαν ξανά …σ’ ένα πάλαι ποτέ σπουδαίο Πελοποννησιακό ντέρμπι.

Η «Μαύρη Θύελλα» με ένα εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο υπερείχε συντριπτικά πήρε την αναμέτρηση και την πρόκριση στην επόμενη φάση με 3-2.

Το σκόρ άνοιξε με κεφαλιά μόλις στο 2ο λεπτό ο Καντούτσης ύστερα από εκτέλεση κόρνερ…

Ο Πανηλειακός ισοφάρισε στο 20ο λεπτό με το Βλαχόπουλο, πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βασίλης Αθανασόπουλος με πλασέ ύστερα από «ασιστ» του Καλαντζή έκανε το 2-1.

Στο 41ο λεπτό ο Χρήστος Καλαντζής έβαλε «φωτιά» στο γήπεδο του Μεσσηνιακού όταν με πλασέ από κοντινή απόσταση έκανε το 3-1, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα εμφανίστηκε πιο νωθρή και ο Πανηλειακός μείωσε με 3-2 στο 80’ με τον Μπλεκλεντζή.

Στα υπόλοιπα λεπτά οι παίκτες του Πύργου πίεσαν χωρίς όμως αποτέλεσμα, και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βεργέτη από την Αρκαδία έστειλε τη «Μαύρη Θύελλα» στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

 
Ο αγώνας διεξήχθη μπροστά σε περίπου 2.000 οπαδούς μεταξύ των οποίων 70 του Πανηλειακού που πραγματοποίησαν οργανωμένη μετακίνηση στην Καλαμάτα ύστερα από 24 χρόνια, και συγκεκριμένα την αναμέτρηση και πάλι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού της 5ης Ιουνίου του 1993 που είχε κρίνει την άνοδο στη Γ’ εθνική και είχε σημαδευτεί από «θλιβερά» επεισόδια.

Δυστυχώς αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι 70 οπαδοί του Πανηλειακού έβαλα φωτιά στα καθίσματα του γηπέδου και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους» 

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας