Θρασύτατοι κακοποιοί «χτύπησαν» το σπίτι του πρώην δημάρχου Δημήτρη Σωτηρόπουλου στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)

Θρασύτατοι κακοποιοί «χτύπησαν» το σπίτι  του πρώην δημάρχου Δημήτρη Σωτηρόπουλου στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)

Το σπίτι του πρώην δημάρχου Φιλιατρών και συντονιστή διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, Δημήτρη Σωτηρόπουλου, «χτύπησαν» προχθές τη νύχτα άγνωστοι. Μάλιστα, οι δράστες, οι οποίοι είτε προφανώς γνώριζαν πού χτυπούσαν είτε είχαν παρακολουθήσει το σπίτι από μέρες και ήξεραν τι έκαναν, πήγαν πρώτα στον πρώτο όροφο όπου διαμένει η κατάκοιτη μητέρα του πρώην δημάρχου, η οποία και δε θα ήταν δυνατό να αντιδράσει. Ακολούθως σειρά στην εγκληματική τους δράση πήρε το διαμέρισμα του πρώην δημάρχου στον πάνω όροφο.
Οι δράστες δεν παραβίασαν την κεντρική είσοδο των σπιτιών. Εικάζεται πως σκαρφάλωσαν και προσέγγισαν το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, από το οποίο εισήλθαν στην πρώτη κατοικία. Εκεί έψαξαν διάφορα σημεία και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα. Από εκεί έσπασαν την πόρτα για να βγουν και να μπουν στο κλιμακοστάσιο και ανέβηκαν στο διαμέρισμα του πρώην δημάρχου, στο οποίο για να μπουν έσπασαν την πόρτα εισόδου.
Εκεί, όπως και στο σπίτι της μητέρας του, οι κακοποιοί δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο. Τα δωμάτια και οι χώροι θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο. Γραφεία, ντουλάπες, συρτάρια, τσάντες, σακ βουαγιάζ, όλα ήταν ανακατεμένα και οι κακοποιοί είχαν ψάξει παντού για τη λεία τους. Ωστόσο, δεν αφαίρεσαν ηλεκτρονικά ή ηλεκτρικά είδη, καθώς όπως φαίνεται, έψαχναν μόνο για χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα.
Από το διαμέρισμα του πρώην δημάρχου αφαίρεσαν, ρολόγια, κοσμήματα και χρηματικό ποσό, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο χθες το πρωί να έχει κοιτάξει και να έχει διαπιστώσει τι ακριβώς λείπει, καθώς περίμενε τη Σήμανση και δεν μπορούσε να προσεγγίσει όλους τους χώρους.
Ο ίδιος έγραψε σχετικά στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Και να σκεφτεί κανείς, ότι μπορεί να έχω περιθάλψει και κάποιον από αυτούς που μου έκαναν απόψε το σπίτι βομβαρδισμένο τοπίο, σπάζοντάς το και κλέβοντάς με… Κατά τ’ άλλα, μας είναι περιττή η αστυνομία στην πόλη μας, αλλά πρέπει να φυλάει το κάθε λογής μεγαλόσχημο λαμόγιο…».