Ισχυρή «πεντάδα» και σύμπραξη δυνάμεων για να απογειωθεί τουριστικά η Πελοπόννησος

Ισχυρή «πεντάδα» και σύμπραξη δυνάμεων για να απογειωθεί τουριστικά η Πελοπόννησος

Ντίνα Νικολάκου: «Αρχίζει μια νέα εποχή για την περαιτέρω
τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου»
 
 
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το 2ο Ancient Messene Open στο τένις με αμαξίδιο, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου μίλησε και για άλλα σημαντικά ζητήματα, δίνοντας και ειδήσεις σε θέματα που άπτονται του τουρισμού.
Όπως σημείωσε, για ακόμα μια χρονιά η τουριστική σεζόν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έκλεισε με «θετικό» πρόσημο, καταγράφοντας και φέτος ανοδική τάση με βάση τα καταγεγραμμένα στοιχεία. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι για αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου η σεζόν συνεχίζεται, καθώς δεν αφορά μόνο στο καλοκαίρι.
Με υπόβαθρο αυτή την ανοδική τάση που παρουσιάζει χρόνο με το χρόνο η Περιφέρεια στον τουρισμό, η κα Νικολάκου τόνισε ότι ήρθε η ώρα να γίνει το παραπάνω βήμα. Αυτό το επόμενο βήμα είναι αυτό που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συσπειρώνοντας όλες τις δυνάμεις που υπάρχουν και θεωρούν ότι πρέπει να είναι δίπλα τους, για να υπάρχει ένας οργανωμένος σχεδιασμός. Έκανε γνωστό δε, ότι από εδώ και στο εξής μια δυνατή «πεντάδα» θα αναλάβει την προετοιμασία του στρατηγικού σχεδιασμού, όπως και άλλων δράσεων πάνω στον τουρισμό. Η «πεντάδα» αυτή αποτελείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τον SETE και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε. Έτσι, όλοι θα αποτελέσουν ένα φορέα, ενώνοντας της δυνάμεις τους, με στόχο να αναδειχθεί ο προορισμός Πελοπόννησος πιο στοχευμένα, πιο θεματικά, με συγκεκριμένες δράσεις και με καταγραφή των αποτελεσμάτων.
Σ’ αυτό το σημείο η κα Νικολάκου επισήμανε ότι όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία που κατά καιρούς κυκλοφορούν, πάρα πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς η καταγραφή τους γίνεται πάνω σε στατιστικά και δεδομένα δεκαετιών πριν… Πρόσθεσε, δε, ότι τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν δε συμπεριλαμβάνουν έρευνα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ ως αεροδρόμιο της Πελοποννήσου έχουν μόνο αυτό του Αράξου, δείχνοντας έτσι και την ανάγκη δημιουργίας του φορέα αυτού.
Κλείνοντας αυτή την αναφορά η κα Νικολάκου χαρακτήρισε την εν λόγω «σύμπραξη» δυνάμεων ως μια νέα εποχή για τον τουρισμό της Πελοποννήσου, προσθέτοντας και τη σημασία που έχει το γεγονός πως δυο πανεπιστημιακά ιδρύματα συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια. Το μεν Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι το μοναδικό στην Ελλάδα όπου φέτος λειτουργεί τμήμα τουρισμού, ενώ το δε Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πρέπει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις προσπάθειες της Περιφέρειας για ανάδειξη σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού.
Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της επίτευξης των στόχων αυτής της «σύμπραξης», η κα Νικολάκου έκανε γνωστό ότι ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί από την «πεντάδα» που προανέφερε θα είναι ο βασικός δικαιούχος σ’ ένα πρόγραμμα το οποίο προετοιμάζεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει να κάνει με το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΠΕΠ.
Η πρόσκληση αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του μήνα για το πρώτο σκέλος του προγράμματος, το οποίο θα αφορά μια ηλεκτρονική πλατφόρμα… όχι ένα συνηθισμένο πόρταλ, η οποία και θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο ανάδειξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προορισμού. Επίσης, θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη από κάθε γωνιά του κόσμου να οργανώνει μόνος του ένα ταξίδι στην Πελοπόννησο.
Παράλληλα μ’ αυτή την πλατφόρμα θα αναβαθμιστούν οι παροχές υπηρεσιών, περνώντας ουσιαστικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μια νέα ψηφιακή και ηλεκτρονική εποχή, έχοντας ένα βασικό εργαλείο παρακαταθήκη και για τα επόμενα χρόνια.
 
Του Κώστα Γαζούλη