Εργατικό Κέντρο: Θέλουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ο ΟΑΕΔ δεν τους αφήνει!

Εργατικό Κέντρο: Θέλουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ο ΟΑΕΔ δεν τους αφήνει!

Η ελληνική γραφειοκρατία κάνει πάλι το θαύμα της! 
Για το κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας έχουμε γράψει πολλές φορές.
Μάλιστα, όταν κατασκευαζόταν παρομοιαζόταν με το γεφύρι της Άρτας, καθώς υπήρξαν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής.
Αφού, όμως, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε, τα πρώτα προβλήματά έκαναν την εμφάνισή τους. Αρχικά ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς: ενώ το κτήριο κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στην Εργατική Εστία, στη συνέχεια δόθηκε και ανήκει στον ΟΑΕΔ.
Στο κτήριο αυτό πλέον στεγάζονται τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, το Ελεγκτικό Συνέδριο, άμεσα θα μεταστεγαστεί εκεί η Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί το αμφιθέατρο, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας.
Μέχρι αυτό το σημείο όλα κυλούν αρμονικά και η «συγκατοίκηση» δείχνει να μην έχει προβλήματα, ωστόσο αυτά ξεκίνησαν όταν άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί, με τον ΟΑΕΔ στον οποίο ανήκει το κτήριο να μην μπαίνει στη διαδικασία να επιμερίσει τα έξοδα. Έτσι, οι λογαριασμοί έτρεχαν και, μάλιστα, κάποια στιγμή το ύψος τους έφτασε στα 55.000 ευρώ, ποσό που, όπως είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, θέλησε να εξοφλήσει το Εργατικό Κέντρο, αλλά αναλογικά.
Τελικά, ο ΟΑΕΔ έδειχνε να αδιαφορεί με το ζήτημα και έπειτα από πολλές πιέσεις η διοίκησή του στην Πάτρα δέχθηκε τα έξοδα να πληρώνονται ανάλογα με τα χιλιοστά που έχει ο κάθε χρήστης στο συγκεκριμένο κτήριο.
Μάλιστα, υπογράφηκε το συγκεκριμένο έγγραφο, αλλά τελικά ποτέ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν έμαθε το ποσό που της αναλογεί, ενώ το ποσό των 55.000 ευρώ το πλήρωσε ο ΟΑΕΔ.
Αυτό που θέλησε να κάνει γνωστό ο κ. Τσώνης είναι ότι το Εργατικό Κέντρο από την πλευρά του θέλει να πληρώνει ό,τι του αναλογεί, αρκεί αυτό να γίνεται δίκαια, αφού μέχρι σήμερα κανείς δε γνωρίζει τι ποσό του αναλογεί. Μάλιστα, τούτη τη στιγμή το χρέος προς τη ΔΕΗ έχει ανέλθει στα 18.000 ευρώ και παραμένει άγνωστο πώς και πότε θα πληρωθεί.
Κλείνοντας το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Τσώνης ζήτησε από τους βουλευτές του νομού να παρέμβουν και να βρεθεί οριστική λύση από τον ΟΑΕΔ.
 
«Το κτήριο χρειάζεται παρεμβάσεις για να μη γίνει σαν το Ολυμπιακό Χωριό»
Πέραν, όμως, του ζητήματος των εξόδων, σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, το κτήριο έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη συντήρηση.
Όπως είπε, από τότε που πέρασε στα χέρια του ΟΑΕΔ δεν έχει γίνει καμία συντήρηση. Έτσι, ταβάνια στάζουν και επιστρατεύονται κουβάδες, πόρτες δεν κλείνουν και γενικότερα, όπως σχολίασε, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το κτήριο κινδυνεύει να έχει την τύχη του Ολυμπιακού Χωριού.
 
Κλοπές σε κοινόχρηστους χώρους
Τέλος, άλλο σοβαρό ζήτημα που έθιξε ο κ. Τσώνης είναι η ασφάλεια, αφού πολλές φορές έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα από τους κοινόχρηστους χώρους, ειδικά βραδινές ώρες που στο κτήριο λειτουργεί μόνο το αμφιθέατρο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση