Δόθηκε το πρώτο Μεταπτυχιακό στην ιστορία του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Δόθηκε το πρώτο Μεταπτυχιακό στην ιστορία του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Ημέρα χαράς, δικαίωσης, αλλά και προβληματισμού η χθεσινή για 74 πτυχιούχους των Τμημάτων Λογοθεραπείας (10 πτυχιούχοι), Τεχνολόγων Γεωπόνων (27 πτυχιούχοι) και Τεχνολογίας Τροφίμων (36 πτυχιούχοι), καθώς και ενός από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος –Υδροπονία» του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Οι ορκωμοσίες πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος, με τον πρύτανη του ΤΕΙ Ιωάννη Καπόλο να μιλά για έναν κύκλο που κλείνει, προσθέτοντας, όμως, πως τίποτα δεν τελειώνει εδώ, ενώ οι πτυχιούχοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές ή θα αναζητήσουν εργασία.
Ο ίδιος ενημέρωσε τους πτυχιούχους ότι το Ίδρυμα θα είναι δίπλα τους, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά του που κατά τη χθεσινή ορκωμοσία δόθηκε ο πρώτος μεταπτυχιακός τίτλος στο ΤΕΙ.
Με τη σειρά του, ο κοσμήτωρ και πρόεδρος της Λογοθεραπείας, Κώστας Μαυρέας, ανέφερε ότι το Τμήμα έχει μέχρι στιγμής 100% απορρόφηση στην αγορά εργασίας, ωστόσο συνέστησε στους πτυχιούχους να συνεχίσουν με ένα Μεταπτυχιακό και παράλληλα να εργάζονται.
Από την πλευρά του, ο κοσμήτωρ της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Δημήτριος Καραμουσαντάς, δήλωσε χαρούμενος που από χθες αποκτά νέους συναδέλφους, τους οποίους και συμβούλεψε να μη σταματήσουν την εκπαίδευση, καθότι η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται. Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια των πτυχιούχων, ώστε να δημιουργηθούν δωρεάν Μεταπτυχιακά για όλους, ενώ τους κάλεσε να γίνουν καλύτεροι από αυτόν. Τέλος, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει, πέραν των καθηγητών, και τους ανθρώπους που εργάζονται στις γραμματείες των Τμημάτων.
Παίρνοντας το λόγο, ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου, που είναι πρόεδρος του Τμήματος ΤΕΓΕΩ, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους πτυχιούχους και ιδίως σε όσους παράλληλα εργάζονται, αλλά και σε αυτούς που δεν παράτησαν τις σπουδές τους.
Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο αναπληρωτής κοσμήτωρ Γεώργιος Ζακυνθινός, που μίλησε για το νέο κύκλο που ξεκινά για τους πτυχιούχους, είτε σε ακαδημαϊκό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ ενημέρωσε για ένα νέο Μεταπτυχιακό που θα ξεκινήσει στην Καλαμάτα και θα έχει ως αντικείμενο την Επιτραπέζια Ελιά. Είναι «ένα προϊόν», όπως είπε, «που η Ελλάδα χολώνει στην εκμετάλλευσή του και στόχος είναι να γίνει μια νέα αρχή».
Οι ορκωμοσίες θα συνεχιστούν σήμερα για τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, με τα πτυχία τους να παίρνουν απόφοιτοι των Τμημάτων Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής (40 πτυχιούχοι), Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών (22 πτυχιούχοι κατεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησής και 57 πτυχιούχοι κατεύθυνσης Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας) και, τέλος, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας» (29 πτυχιούχοι) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση