Διαμαρτυρία πυροσβεστών Μεσσηνίας για μετακίνηση οχημάτων σε άλλο νομό

Διαμαρτυρία πυροσβεστών Μεσσηνίας για μετακίνηση οχημάτων σε άλλο νομό

«Αποδυναμώνεται η πυρασφάλεια του νομού μας»
 
Έντονα διαμαρτύρεται με επιστολή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας, για τη μετάβαση τριών οχημάτων από το νομό μας στην Κορινθία για προληπτική δασική περιπολία.
Με τέτοιες ενέργειες, όπως τονίζουν,  αποδυναμώνεται η πυρασφάλεια της Μεσσηνίας και καλούν την Ομοσπονδία τους να πάρει θέση.
 
Πήραν ένα όχημα
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση, σημειώνει ότι στις 11 Αυγούστου και περί ώρα 14:30 υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ΠΕΚΕ Πελοποννήσου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων, ζητώντας 3 Πυροσβεστικά οχήματα, από τα οποία, ένα των Γαργαλιάνων και 2 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, να βρίσκονται το επόμενο πρωί στον Νομό Κορινθίας για προληπτική δασική περιπολία.
Και αναφέρουν στη συνέχεια:
«Περί ώρα 20:00 υπήρξε ξανά τηλεφωνική επικοινωνία του ΠΕΚΕ ακυρώνοντας το όχημα της Π.Υ. Γαργαλιάνων και το ένα όχημα της Π.Υ. Καλαμάτας. Τελικά ένα Πυροσβεστικό όχημα θα μεταβεί για προληπτική πυροπροστασία».
 
Αντιδρούν
Αντιδρώντας σε αυτή την τακτική, η Ένωση Πυροσβεστών Μεσσηνίας, τονίζουν:
«Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως πυροσβέστες και την αποστολή που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απομάκρυνση των οχημάτων από τον νομό μας για προληπτική δασική περιπολία στα όρια της περιφέρειάς μας (Νομός Κορινθίας). Μ’ αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται η πυρασφάλεια του νομού μας, στον οποίο υπάρχει αλματώδης τουριστική ανάπτυξη,  καθημερινές πτήσεις αεροπορικών εταιριών στο  πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής στο λιμάνι, καθώς και τεράστιος ορεινός όγκος.
Καλούμε την Ομοσπονδία μας να προστατεύσει τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους από κάθε μη νόμιμη πράξη», καταλήγουν.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη