Παρουσίασε την πρώτη… φουρνιά υποψήφιων συμβούλων ο Μανώλης Μάκαρης


Μετά το συνδυασμό “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής”, χθες η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες”, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ιστορικό Δημαρχείο, παρουσίασε την πρώτη ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, εν όψει των εκλογών του 2019.
Ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης σημείωσε ότι κάνει πράξη το άνοιγμα προς την κοινωνία, αφού τα πρόσωπα που παρουσιάστηκαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία για πρώτη φορά αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης, διότι πείστηκαν ότι το πρόγραμμα και οι στόχοι της παράταξης είναι τα καλύτερα διαπιστευτήρια για την ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Μάκαρης σημείωσε ότι “έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε η δημοτική μας παράταξη. Ο Ανοιχτός Δήμος όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει πολύπλευρο έργο. Η στόχευση ήταν και είναι ξεκάθαρη και αταλάντευτη. Όπως ξεκάθαρες και αταλάντευτες ήταν και είναι οι αξίες και τα πιστεύω μας. Με συγκροτημένη δουλειά και επιστημονικό τρόπο προσεγγίσαμε τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας, προτείναμε και δώσαμε λύσεις και μέσα από το κοινό μας όραμα για την Καλαμάτα διαμορφώσαμε τους άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής για μια πόλη έτοιμη για τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.
Σήμερα, 5 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την πρώτη ομάδα νέων υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Αυτοί οι συμπολίτες μας αξιολόγησαν θετικά το έργο της παράταξής μας και εντάχθηκαν σε αυτήν εμπλουτίζοντας την με ιδέες και προτάσεις.
Έχουν μια σημαντική κοινωνική δράση μέσα από το επάγγελμά τους ή μέσα από τη συμμετοχή τους σε συλλόγους και φορείς. Αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων και περιοχών της Καλαμάτας. Οι περισσότεροι από αυτούς πρώτη φορά εκτίθενται στα κοινά με ένα και μοναδικό σκοπό: να συνεισφέρουν για το κοινό καλό.
Η παράταξή μας κάνει πράξη τη διεύρυνση και αγκαλιάζει όλους τους νέους υποψηφίους. Μαζί με τους υποψηφίους του 2014, αλλά και με όλους αυτούς που θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες, διαμορφώνουμε μια δυνατή ομάδα».
 
Οι υποψήφιοι
Στη συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση των ονομάτων των νέων υποψηφίων, οι οποίοι είναι οι εξής: Κώστας Αρβανίτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, πτυχιούχος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Χρήστος Αργυρόπουλος, οικονομολόγος -καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Ειρήνη Γρηγοροπούλου, χειροτέχνης- καλλιτέχνης, πρ. πρόεδρος των περιπτερούχων Νομού Μεσσηνίας, εθελόντρια νοσηλεύτρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Στέλλα Καραμπάγια, έμπορος, Γεωργία Κλείδωνα, ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης στο Ιστορικό Κέντρο, Σταύρος Λάμιας, ιδιωτικός υπάλληλος Καπνοβιομηχανίας Καρέλια, πρόεδρος επαγγελματιών αυτοκινητιστών Νομού Μεσσηνίας, αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, υπεύθυνος ανάπτυξης και εκπαίδευσης διαιτησίας, αν. πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας, μέλος συνδέσμου Διαιτητών Νομού Μεσσηνίας, Γεωργία Λιαράκου, αγροτικές επιχειρήσεις, Παναγιώτης Μαρκάκης, μηχανικός αυτοκινήτων, Χριστίνα Μούστου, οδοντίατρος ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας με το βαθμό διευθύντριας, Λορεντάνα Πρίπον, διερμηνέας- εθελόντρια νοσηλεύτρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- μέλος του Δ.Σ. Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, Αγγελική Ρήγα, ιδιωτική υπάλληλος, Βασιλική Σπανούδη, ιδιωτική υπάλληλος, Ηλίας Τσώλη, κτηνοτρόφος, Αναστάσιος Φιλιππόπουλος, τραυματιοφορέας, υπάλληλος του Γ.Ν. Καλαμάτας.
Σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ο Μ. Μάκαρης σχολίασε ότι στόχος και πρόθεση της παράταξης είναι η ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη, αλλά η οποιαδήποτε απόφαση των πολιτών δε θα μεταλλάξει το “δόγμα” της, που είναι συνέργειες και συνεννόηση για την ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας.
Τέλος, σχολιάζοντας τους έξι δημοτικούς συμβούλους που αποχώρησαν από την παράταξη, τόνισε πως οι «ίδιοι ακόμα ψάχνονται» και προσέθεσε ότι αρκετοί από αυτούς έχουν έρθει σε επαφή μαζί του και αναζητούν τρόπο συνεργασίας.
Σε διευκρινιστική ερώτηση του “Θάρρους” για το αν ανάμεσα σε αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του είναι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Μάκαρης επέμεινε, αλλά και πρόσθεσε: «Κάποιοι από αυτούς έχουν καταλάβει το λάθος τους», ενώ αναφέρθηκε σε «προσωπική επικοινωνία» που είχαν μαζί του, η οποία επιβεβαιώνει τις επαφές. Σε κάθε περίπτωση, δε, άφησε ανοιχτή την πόρτα της παράταξής του σημειώνοντας ότι όποιοι «πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες μας είναι δεκτοί».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη