«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»: Παρουσίαση θέσεων και υποψηφίων του συνδυασμού

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»: Παρουσίαση θέσεων και υποψηφίων του συνδυασμού

Με επίθεση στους συνυποψηφίους του ξεκίνησε ο Θανάσης Πετράκος 
Το μισό ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» παρουσίασε χθες ο επικεφαλής Θανάσης Πετράκος. Παράλληλα, έκανε γνωστές τις θέσεις του συνδυασμού, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή, καθώς και σε συνυποψηφίους του.

Δεσμεύσεις
Ο κ. Πετράκος ξεκίνησε λέγοντας ότι η Πελοπόννησος είναι στις τελευταίες θέσεις στον Τουρισμό, στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας, στο ΑΕΠ και στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Για τα παραπάνω, σχολίασε, εκτός από τις κυβερνήσεις, έχει ευθύνες και η Περιφερειακή Αρχή. Ως παράδειγμα, μάλιστα, ανέφερε το οδικό τμήμα Τζάνε- Καλαμάκι, απόστασης 7,5 χλμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δημοπρατηθεί εδώ και 7 χρόνια, χαρακτηρίζοντας την Π.Α ανίκανη, αφού δεν μπορεί να ολοκληρώσει ένα χιλιόμετρο ανά έτος.
Μιλώντας για τους λόγους που ένας πολίτης πρέπει να ψηφίσει την παράταξή του, ανέφερε ότι τα μέλη της έχουν διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα, αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της, με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση. Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια η παράταξή του πήγε κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, στις πολιτικές που εκχωρούν το δημόσιο χώρο σε κάθε είδους «εργολάβους» που ανθούν στον κήπο του νεοφιλελευθερισμού.
Όσο για τις δεσμεύσεις της παράταξης του κ. Πετράκου, είναι πως αυτή να συνεχίσει να πορεύεται με συνέπεια, σταθερότητα, ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα, ενώ θέλει να είναι η φωνή των πολιτών και των κινημάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Μιλώντας για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως της ΔΕΗ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων, του Αεροδρομίου της Καλαμάτας κ.λπ., είπε ότι δε θα επιτρέψουν να γίνουν, όπως δε θα επιτρέψουν να γίνουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις σε λαϊκά στρώματα.
Άλλος στόχος είναι να αλλάξει η οικονομική και κοινωνική πολιτική, ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση, για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της. Τόνισε, δε, ότι θέλει η παράταξή του να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες και, μάλιστα, διαδραστικά. Για το λόγο αυτό θα κάνει τοπικά δημοψηφίσματα, «φυσικά όχι τύπου Τσίπρα» όπως σχολίασε.
 
Οι αντίπαλοι
Εν συνεχεία ο κ. Πετράκος εξαπέλυσε επίθεση στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων που διεκδικούν την Περιφέρεια και ειδικότερα στους κυρίους Δέδε, Μπουντρούκα, Νίκα και Τατούλη, λέγοντας πως, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, εκφράζουν με μικρές παραλλαγές την ίδια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και παράδοσης της περιοχής στις ορέξεις των “εργολάβων” που μυρίζονται χρυσάφι στους λιγνίτες, στα σκουπίδια, στον ήλιο, στον αέρα και στα δημόσια έργα» επισήμανε.
«Θέλουν», όπως είπε, «τουριστική “ανάπτυξη” με αποικιοκρατικές ρυθμίσεις», για να προσθέσει ότι αδιαφορούν για τα προβλήματα των αγροτών, ενώ υποκλίνονται στην Ελληνογερμανική Συνέλευση του Φούχτελ και στην ίδρυση της γερμανικής τράπεζας. Τέλος, τους κατηγόρησε ότι θέλουν ΣΔΙΤ παντού.
 
Γιατί δεν προχώρησε το «προξενιό» με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ
Όταν ο κ. Πετράκος είχε ανακοινώσει την πρόθεση να δημιουργήσει συνδυασμό που θα διεκδικούσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ, με τη δεύτερη, μέσω ανακοίνωσης, να τον «αδειάζει».
Σε ερώτηση για το τι έγινε τότε, ο κ. Πετράκος απάντησε ότι η παράταξη είχε απευθύνει πρόταση, με τη διαδικασία της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ να έχει προγραμματιστεί για τις 27 Φεβρουαρίου, ενώ η δική τους έγινε στις 17 Φεβρουαρίου.
Έτσι με σεβασμό, όπως είπε ο κ. Πετράκος, σε μια τελική προσπάθεια συνεννόησης έβγαλαν ανακοίνωση όπου έκαναν γνωστή τη γραμματεία της παράταξης, αλλά όχι τον επικεφαλής. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» πήγε στη συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ και έθεσε το ζήτημα συνεργασίας. Κι ενώ συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα και έχουν κοινή δράση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για δικούς τους λόγους θεώρησαν καλύτερο να κατέβουν στις εκλογές με δικό τους ψηφοδέλτιο.
Τέλος, παρατήρησε ότι η κοινή δράση θα συνεχιστεί σε αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στο νέο.
 
Οι 12 υποψήφιοι για τη Μεσσηνία
-Αγγελοπούλου Κατερίνα, μαθηματικός
-Ανδρουλιδάκης Γιάννης, εκπαιδευτικός  στο 5ο Λύκειο Καλαμάτας
-Δουλάμη Πετρούλα, ιδιωτική υπάλληλος
-Ζουζούνης Θανάσης, συνταξιούχος αστυνομικός –αγρότης
-Καλογεροπούλου Λένα, ιδιωτική υπάλληλος
-Κανέλης Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος – γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
-Κρόμπας Κώστας, δικηγόρος
-Λιακόπουλος Σπύρος, ελεύθερος επαγγελματίας, -Λουκάκος Κώστας, τεχνικός ΔΕΗ
-Μήτση Μαρία, πτυχιούχος Ιστορίας –Εθνολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια
-Παναγιωτοπούλου Γεωργία, αγρότισσα – έμπορος αγροτικών προϊόντων
-Πράττης Δημήτρης, δημόσιος υπάλληλος, οργανωτικός Γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση