Δημήτρης Κουκούτσης: “Η…βουβή ψήφος θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στο δήμο Καλαμάτας”

Δημήτρης Κουκούτσης: “Η…βουβή ψήφος θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στο δήμο Καλαμάτας”

Την επόμενη Κυριακή 26 Μαΐου οι πολίτες του δήμου Καλαμάτας θα κληθούν να επιλέξουν νέο δήμαρχο για την ερχόμενη τετραετία και, χθες, ο επικεφαλής του δημοτικού Συνδυασμού “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη”, Δημήτρης Κουκούτσης, σε συνέντευξη τύπου, θέλησε να προχωρήσει σε μια αποτίμηση του προεκλογικού αγώνα.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ξεκαθάρισε δύο βασικά πράγματα. Πρώτον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του “Θ”, πήρε σαφή απόσταση από το ναζιστικό μόρφωμα της “Χρυσής Αυγής”, υποστηρίζοντας ότι έχει αποχωρήσει από τους χώρους του εδώ και 2,5 χρόνια. Σχολίασε, όμως, ότι “άλλες είναι οι δημοτικές παρατάξεις που έχουν αποδεχτεί πρώην Χρυσαυγίτες που έχουν φύγει 15 ημέρες από τη Χρυσή Αυγή, και στελέχη της Χρυσής Αυγής που είναι και στα τοπικά γραφεία”.
Δεύτερον, δεν έκρυψε ότι ο ίδιος ανήκει σ’ αυτό που ονομάζουμε “δεξιό χώρο”, αλλά, συμπλήρωσε, ότι τα πολιτικά του κίνητρα ήταν πάντα “πατριωτικά” και “εθνικά”, ενώ μέλημά του ήταν οι “αδύνατοι” και οι “καταφρονημένοι”. Δικαιολογώντας την τελευταία του θέση είπε ότι γι’ αυτό δεν ψήφισε ποτέ τη Βουλή και κανένα μνημόνιο.
Στη συνέχεια, σε παρατήρησή του για τους υπόλοιπους συνδυασμούς υποστήριξε ότι οι τρεις από αυτούς (Βασιλόπουλου, Οικονομάκου και Αλειφέρη) προσπαθούν να εμφανιστούν ως “κληρονόμοι του Νίκα”, χωρίς όμως κανένας από αυτούς να απολογείται και για τα αρνητικά της δημαρχοντίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Σε αφορά στους συνδυασμούς που ηγούνται οι κ.κ. Τζαμουράνης, Μάκαρης και Κοσμόπουλος, τόνισε ότι ο πρώτος είναι “παντός καιρού και δημάρχων”, ο δεύτερος δεν κατάφερε να αντιπαρατεθεί με ικανότητα απέναντι στη θητεία του κ. Νίκα, ενώ για τον τρίτο ισχυρίστηκε ότι εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο, αφού δήλωσε την αποχώρησή του ο νυν δήμαρχος και ελέω απλής αναλογικής.
Παραδόξως για τη Λαϊκή Συσπείρωση σχολίασε ότι έμεινε σταθερή στις θέσεις της, αν και ο λόγος που χρησιμοποίησε ήταν “ξύλινος”, ενώ για τους συνδυασμούς των κ.κ Αντωνόπουλου και Κουζή υποστήριξε ότι “πέρασαν και δεν ακούμπησαν”.  
Για το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του είπε ότι θα είναι έτοιμο από την ερχόμενη Δευτέρα, έτσι ώστε οι δημότες σε κάθε γωνιά το δήμου Καλαμάτας να μάθουν τις θέσεις του συνδυασμού “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη”.
Σε ερώτηση για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες συμπλήρωσε ότι αν υπάρξουν θα είναι σε προγραμματική βάση και με συμφωνίες “πάνω από τραπέζι”, ενώ, για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε αισιοδοξία, επικαλούμενος τη “βουβή ψήφο”, η οποία θα δείξει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός καταλαβαίνει τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του.
Α.Π.