Τούρτα-νύφη για Γκίνες από το Φιλιατρινό cake artist Γιάννη Τασόπουλο στο Σικάγο!

Τούρτα-νύφη για Γκίνες από το Φιλιατρινό cake artist Γιάννη Τασόπουλο στο Σικάγο!

Μια απίστευτη γαμήλια τούρτα-νύφη δημιούργησε και φιλοτέχνησε στο Σικάγο ο Φιλιατρινός cake artist και ζαχαροπλάστης, Γιάννης Τασόπουλος, η οποία αξίζει και μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για την πρωτοτυπία και το μέγεθός της, αλλά και για τη λαχταριστή γεύση, υφή και το άρωμά της, με τα οποία εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες στη γαμήλια δεξίωση!
Πρόκειται για ένα γλυκό έργο τέχνης με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, που καθιστά την τούρτα-νύφη ιδιαίτερη, ξεχωριστή και λαμπερή! Έργο τέχνης με την υπογραφή της έμπνευσης και τις εικαστικής δημιουργίας του Γιάννη Τασόπουλου!
Ο 30χρονος Γιάννης τα τελευταία έξι χρόνια ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Σικάγο ως ζαχαροπλάστης και cake artist. Προέρχεται από οικογένεια αρτοποιών στα Φιλιατρά και από την ηλικία των 15 ετών εργαζόταν στην αρτοποιία της οικογένειάς του. Όπως είπε στο «Θ», η οικονομική κρίση που «χτύπησε» την Ελλάδα τον έστρεψε στο εξωτερικό και μετανάστευσε στο Σικάγο, όπου ασκεί το επάγγελμα που αγαπά! Μάλιστα, φοίτησε σε δύο σχολές με γνωστικό αντικείμενο τη ζαχαροπλαστική και το decoration στις τούρτες, στο Σικάγο και στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια!
Στην Ατλάντα ήταν μαθητής ενός πολύ ταλαντούχου pastry chef-Master cake artist, του Nicholas Lodge, που είναι και ιδιοκτήτης της σχολής. Ο άνθρωπος αυτός έφτιαξε την 1 από τις 24 γαμήλιες τούρτες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αναγνωρισμένος παγκοσμίως και με πολλές διακρίσεις.
Στο Σικάγο γνώρισε, επίσης, το Γάλλο Master pastry chef, Sebastien Canonne, που κατέχει τον τίτλο Μ.O.F. (Meilleur Ouvrier de France) και τον επίσης Γάλλο Master pastry chef, Jacquy Pfeiffer ( που είναι ιδρυτές της Σχολής “ French Pastry School ” στο Σικάγο και με πολλές διακρίσεις).
Όπως ανέφερε ο κ. Τασόπουλος, θυμάται που ο Jacquy Pfeiffer σε συνομιλία τους του είπε «συνέχισε αυτό που κάνεις, έχεις ταλέντο και μέλλον»!
Για το έργο τέχνης που δημιούργησε ανέφερε στο «Θ» πως ήταν παραγγελία για γαμήλια δεξίωση, η οποία του δόθηκε ένα μήνα πριν. Ο χρόνος που του πήρε για να το φτιάξει ήταν πέντε μέρες! Μερικά από τα βασικά συστατικά της τούρτας είναι: 556 τεμάχια αυγά, 22,5 κg ζάχαρη, 43,3 κg αλεύρι, 16 kg φυτικό λίπος, 40 kg νερό-γάλα και 13,5 kg  ζαχαρόπαστας. Το τελικό βάρος είναι 168.66 kg και η τιμή του στα 5.000 δολάρια! Το ύψος της νύφης-τούρτας σχεδόν 2 μέτρα και για την ακρίβεια 1.98 από το επίπεδο, βάση-τραπέζι.
Οι δε εντυπώσεις των νεόνυμφων, όπως και όλων των προσκεκλημένων στη γαμήλια δεξίωση, ήταν οι καλύτερες! Όλοι τους έμειναν άφωνοι με το που είδαν το έργο τέχνης και στη συνέχεια εξέφραζαν το θαυμασμό τους και τα συγχαρητήριά τους για το Φιλιατρινό δημιουργό Γιάννη Τασόπουλο!
Εμείς να ευχηθούμε στον Γιάννη πάντα να δημιουργεί, να εντυπωσιάζει και να κάνει περήφανους και όλους τους συμπατριώτες μας στον κόσμο παντού και κυρίως την οικογένειά του, τα Φιλιατρά και τους Φιλιατρινούς!

Του Ηλία Γιαννόπουλου