Γιάννης Τασόπουλος: Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας και για το 2021 ο Φιλιατρινός pastry chef στο Σικάγο

Γιάννης Τασόπουλος: Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας και για το 2021 ο Φιλιατρινός pastry chef στο Σικάγο

Ακόμα μια διάκριση και επιτυχία, διαρκής ανοδική πορεία και αναγνώριση

«Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το 2021» ανακηρύχθηκε από τον Οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB ο Φιλιατρινός pastry chef – cake artist στο Σικάγο, Γιάννης Τασόπουλος, μετά και την αντίστοιχη περυσινή του διάκριση κaι επιτυχία, κάτι που αναδεικνύει τη διαρκή ανοδική του πορεία και αναγνώριση!

Ο Γιάννης, τις διακρίσεις κι επιτυχίες του οποίου έχουμε φιλοξενήσει και παρουσιάσει στο «Θ», τα τελευταία οκτώ χρόνια ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Σικάγο ως ζαχαροπλάστης και cake artist. Προέρχεται από οικογένεια αρτοποιών στα Φιλιατρά και από την ηλικία των 15 ετών εργαζόταν στην αρτοποιία τους.

Όπως, δε, έχει πει στο «Θ», η οικονομική κρίση που «χτύπησε» την Ελλάδα τον έστρεψε στο εξωτερικό και μετανάστευσε στο Σικάγο, όπου ασκεί το επάγγελμα που αγαπά. Μάλιστα, φοίτησε σε δύο σχολές με γνωστικό αντικείμενο τη ζαχαροπλαστική και το decoration στις τούρτες, στο Σικάγο και την Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια.

Τονίζεται ότι το 2020 ήταν ο πρώτος Pastry chef που ανακηρύχθηκε επίσημος «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το 2020» από τον Οργανισμό GTBB.

Ο Οργανισμός ιδιωτικών συμφερόντων Greek Taste Beyond Borders® GTBB, με έμβλημα τη χρυσή σπείρα και έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει καταφέρει με αυτοχρηματοδότηση να δημιουργήσει το μεγαλύτερο business network με εξουσιοδοτημένους ambassadors σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Επίσης, ο Γιάννης έχει τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο από την Παγκόσμια Αδελφότητα με έδρα τη Γαλλία “Best of Gastronomie”, ανακηρύσσοντάς τον πρεσβευτή της στο Σικάγο για το 2021! Μιλώντας στο «Θ» για τη νέα του κορυφαία διάκριση ως «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το 2021», ο Γιάννης Τασόπουλος, σημείωσε: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανακηρύχθηκα “Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας” από τον Οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB. Η εξαιρετική – ανοδική πορεία μου από πέρσι μέχρι και φέτος, όπως πληροφορήθηκα από την Επιτροπή του οργανισμού, δε θα μπορούσε να αφήσει περιθώρια να μην κατέχω τον τίτλο και για φέτος. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Κούτρα και την Επιτροπή του Greek Taste Beyond Borders® GTBB για την εμπιστοσύνη που δείχνουν σε μένα και τους υπόσχομαι, όπως και σε όλους, ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά μέσα από την αγάπη που έχω για το επάγγελμά μου για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας… για να φτάσει εκεί που της αρμόζει. Κλείνοντας, το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς, γνωστούς και μη, που καθημερινά λαμβάνω μηνύματά τους και μου λένε για το πόσο περήφανοι νιώθουν!».