Διαπρέπει στο Σικάγο ο Φιλιατρινός pastry chef Γιάννης Τασόπουλος με το ταλέντο του και το κατάστημά του

Διαπρέπει στο Σικάγο ο Φιλιατρινός pastry chef Γιάννης Τασόπουλος με το ταλέντο του και το κατάστημά του

Νέες βραβεύσεις για τον ίδιο και το “Zymi Bakery”!

Νέα βράβευση ως «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το 2022», από τον Οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB, πέτυχε ο Φιλιατρινός Pastry chef – cake artist στο Σικάγο, Γιάννης Τασόπουλος, ενώ βραβεύτηκε και το δημιούργημά του, το κατάστημά του “Zymi Bakery”, με χρυσό βραβείο «Αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης»! Πρόκειται για σπουδαίες διακρίσεις και επιτυχίες καθώς είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που ο ίδιος βραβεύεται ως «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας», ενώ η βράβευση του “Zymi Bakery” ήλθε λίγους μόλις μήνες ύστερα από την υλοποίηση του ονείρου του με τη δημιουργία και λειτουργία του πρώτου καταστήματός του στο Σικάγο!

Μιλώντας στο «Θ» ο Γιάννης Τασόπουλος σημείωσε: «Να ξεκινήσουμε αρχικά με τον τίτλο του “Πρεσβευτή της Ελληνικής γαστρονομίας”. Για 3η συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκα από τον οργανισμό Greek Taste Beyond Borders ως “Πρεσβευτής της Ελληνικής γαστρονομίας”, και για το 2022! Ο τίτλος απονέμεται σε υψηλού κύρους Chef’s ανά τον κόσμο που προωθούν την ελληνική κουλτούρα, γεύσεις και προϊόντα μέσα από τις δημιουργίες τους. Η 3η συνεχόμενη βράβευση είναι αυτή που με χαροποίησε περισσότερο από όλες τις προηγούμενες, γιατί ναι μεν βρίσκομαι ανάμεσα σε πολύ μεγάλες προσωπικότητες του χώρου που φέρουν τον ίδιο τίτλο, αλλά και επειδή αυτό που ήθελα πραγματικά από την αρχή που ήρθα στο Σικάγο ήταν η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η βράβευση αυτή δε σημαίνει για μένα ότι πρέπει να επαναπαυτώ, απλά σημαίνει ότι βρίσκομαι στο σωστό δρόμο και τους στόχους που είχα και έχω και μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω το γαστρονομικό μου ταξίδι εδώ στο Σικάγο. Πριν από τέσσερις μήνες περίπου ένα από τα όνειρά μου υλοποιήθηκε! Μετά πολύ σκληρή δουλειά και θυσίες που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερα να πραγματοποιήσω το άνοιγμα του πρώτου καταστήματός μου εδώ στο Σικάγο, το “Zymi Bakery”! Στο αρτοζαχαροπλαστείο φτιάχνουμε όλα τα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά και αρτοποιήματα με τα καλύτερα υλικά της αγοράς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα προϊόντα από το “Zymi Bakery” πωλούνται σε συνεργασίες που έχουμε κάνει με εστιατόρια, κέντρα δεξιώσεων, αλλά και στο κατάστημά μας. Η αγάπη και στήριξη που έχουμε από τον κόσμο, από την πρώτη κιόλας μέρα, από Έλληνες και μη, ήταν και είναι κάτι το συγκλονιστικό! Οι πελάτες μας έχουν λατρέψει τα προϊόντα από το “Zymi Bakery” και η πορεία μας συνεχίζεται ανοδική. Την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ στο “Zymi Bakery” έρχεται να επισημοποιήσει η βράβευση που έγινε πριν από λίγες μέρες στο κατάστημά μας με τον τίτλο “Authentic taste of Greece” – “Αυθεντική Ελληνική γεύση” για την ποιότητα και τη διάδοση της ελληνικής κουλτούρας.

Από την πλευρά μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ορισμένους φίλους που με βοήθησαν πραγματικά όταν τους χρειάστηκα και στον πρόεδρο του GTBB, Φίλιππο Κούτρα. Επίσης, θέλω να πω σε όλους αυτούς που καθημερινά μου γράφουν διάφορα μηνύματα και με συγχαίρουν για τη μέχρι τώρα πορεία μου, ότι θα κάνω ό,τι μπορώ να ξέρουν ότι ένα “δικό τους παιδί”, Φιλιατρινός, Τριφύλιος, τους κάνει περήφανους στο εξωτερικό!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου