Διαπρέπει ο Φιλιατρινός Pastry chef Γιάννης Τασσόπουλος στο Σικάγο

Διαπρέπει ο Φιλιατρινός Pastry chef Γιάννης Τασσόπουλος στο Σικάγο

Χρυσό μετάλλιο από την Παγκόσμια Αδελφότητα με έδρα τη Γαλλία “Best of Gastronomie”

Διαπρέπει ο Φιλιατρινός Pastry chef στο Σικάγο, Γιάννης Τασσόπουλος, πετυχαίνοντας διαρκώς νέες διακρίσεις και κατακτώντας αναγνώριση και μετάλλια από διεθνείς οργανισμούς, με πρόσφατο το χρυσό μετάλλιο από την Παγκόσμια Αδελφότητα με έδρα τη Γαλλία “Best of Gastronomie”, ανακηρύσσοντάς τον πρεσβευτή της στο Σικάγο για το 2021!

Πρόκειται για σπουδαία επιτυχία, καθώς η Αδελφότητα για chefs και gourmets έχει 100.000 μέλη σε κοινωνικά δίκτυα και 160 πρεσβευτές με 30 επαγγελματικές ιδιότητες του χώρου της γαστρονομίας σε 140 χώρες. Πρόεδρος της Αδελφότητας είναι ο Georges Grunenwald. Η Παγκόσμια Αδελφότητα σκοπό έχει την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τη γαστρονομία, την εκπαίδευση, τη βελτίωση και την προώθησή τους, καθώς και την αναγνώριση και προώθηση των chefs! Συνεργάζεται με 4 γαστρονομικά κέντρα εκπαίδευσης σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Νότια Αμερική και συμμετέχει σε φιλανθρωπίες ανά τον κόσμο. Τα μέλη και οι πρεσβευτές της απαρτίζονται από Master bakers, pastry chefs, cook chefs and gastronomic press.

Για να γίνει κάποιος μέλος ή πρεσβευτής της Παγκόσμιας Αδελφότητας “Best of Gastronomie” χρειάζονται συγκεκριμένα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα χρόνια εμπειρίας, την εργασία, τα διπλώματα και τις διακρίσεις, που εξετάζονται από αρμόδια Επιτροπή. Εν συνεχεία τα μέλη της κρίνουν αν κάποιος, για παράδειγμα, μπορεί απλά να είναι μέλος και βραβεύεται με μπρονζέ (χάλκινο) μετάλλιο ή πληροί τις προϋποθέσεις να βραβευτεί με το χρυσό μετάλλιο ή το ασημένιο!

Για να ανακηρυχθεί κάποιος πρεσβευτής και να τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο απαιτούνται περισσότερες υποχρεώσεις και να πληροί περισσότερες προϋποθέσεις, όπως η συμμετοχή σε διαγωνισμούς γαστρονομίας, η οργάνωση εκδηλώσεων, γαστρονομικά μαθήματα κ.ά.

Μιλώντας σχετικά στο «Θ» ο Γιάννης Τασσόπουλος τόνισε: «Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος με τη νέα αυτή διάκριση και γενικότερα πολύ ικανοποιημένος με την όλη πορεία μου μέχρι στιγμής. Όταν έφυγα από την Ελλάδα, έφυγα με πολλά όνειρα και προσδοκίες και σήμερα τα όνειρα που έκανα τότε έχουν αρχίσει να παίρνουν ζωή… “Μην αφήσετε τίποτα και κανέναν να σας εμποδίσει από τους στόχους σας και τα όνειρά σας”! “Από τη στιγμή που το ονειρευτήκατε, μπορείτε να το πραγματοποιήσετε”! Θέλω να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο, που το ξέρει, που πραγματικά αν δεν ήταν αυτός, σήμερα ίσως να μην είχαν γίνει πολλά από αυτά που έχω πραγματοποιήσει… Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και ευτυχία!».