Νέο χρυσό βραβείο για τον Φιλιατρινό Γιάννη Τασόπουλο που διαπρέπει στο Σικάγο

Νέο χρυσό βραβείο για τον Φιλιατρινό Γιάννη Τασόπουλο που διαπρέπει στο Σικάγο

Νέο χρυσό βραβείο κατέκτησε ο Φιλιατρινός Pastry Chef που διαπρέπει στο Σικάγο, Γιάννης Τασόπουλος, αυτή τη φορά στον 5ο Πανελλαδικό Θεσμό Βραβείων Ποιότητας & Γεύσης «Estiatoria.gr Golden Awards®» για το 2021!

Ο χώρος που φιλοξένησε τη λαμπερή απονομή ήταν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπου τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφαλείας λόγω Covid 19.

Η απονομή των κορυφαίων διακριθέντων εστιατορίων & επιχειρήσεων, αλλά και των Chef της Χρονιάς, έγινε στο περιθώριο του συνεδρίου του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηνών.

Κατά την απονομή παρέστησαν και συμμετείχαν παγκόσμιες προσωπικότητες αναγνωρισμένων chef, μέλη του παγκόσμιου οργανισμού Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy®, καθώς και του οργανισμού Authentic World Taste® organization, δίνοντας χρώμα διεθνικό σε μια εκδήλωση που δεν έχει πραγματοποιηθεί ανάλογη ποτέ ξανά στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό έφτασε το θεσμό σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα κατοχυρώνοντας την υψηλή αξία και αποκλειστικότητα στις υψηλού κύρους βραβεύσεις.

Η επιτροπή του θεσμού αποτελούνταν από επιφανείς Έλληνες και διεθνείς Chef, γεγονός που προσθέτει ακόμα υψηλότερο κύρος στον πιο σημαντικό και αναγνωρισμένο πανελλαδικό θεσμό βραβείων για εστιατόρια, Chef και επιχειρήσεις με ενασχόληση την γεύση.

Ο Γιάννης Τασόπουλος με αγάπη και ζήλο για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, εκτός από τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που έχει συλλέξει, δημιουργεί με συναίσθημα και φαντασία πραγματικά έργα τέχνης που απογειώνουν τις αισθήσεις.

Ο ίδιος πλέον υλοποιεί τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα στο Σικάγο, το «“ZYMI BAKERY” by Ioannis Tasopoulos», και αυτός ήταν ο λόγος που παρά τη θέλησή του δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί στην Αθήνα για το συνέδριο και την απονομή.

Μιλώντας στο «Θ» για το νέο χρυσό βραβείο που κατέκτησε σημείωσε: «Θα ήθελα να πω ότι τη χρονιά που μας πέρασε έγιναν πολλά πράγματα και δημιουργίες από την πλευρά μου. Πίεσα τον εαυτό μου αρκετά για να μπορέσω να κάνω κάποιες ξεχωριστές δημιουργίες. Αυτό είναι, όμως, στο τέλος το κάθε τι, έπειτα από πολύ μεγάλη προσπάθεια, επιβραβεύεται! Έτσι ήρθε η τιμητική βράβευση ως “Pastry Chef of the year” να επιβραβεύσει αυτή τη μεγάλη προσπάθειά μου.

Μόνο συγκίνηση και χαρά μπορώ να νιώσω που το όνομά μου βρίσκεται μέσα σε τόσες μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να είμαι παρών στο συνέδριο του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου στην Αθήνα, που πολύ θα το ήθελα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες του πρώτου καταστήματός μου εδώ στο Σικάγο, «“ZYMI BAKERY” by Ioannis Tasopoulos.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που καθημερινά μου δείχνετε την αγάπη σας με μηνύματα και σχόλια και επίσης τον πρόεδρό μας, τον Φίλιππο Κούτρα και την Επιτροπή του Οργανισμού».

Του Ηλία Γιαννόπουλου