Ως ξενοδοχείο θα λειτουργήσει το κτήριο «Μαυροειδή» στην παραλία

Ως ξενοδοχείο θα λειτουργήσει το κτήριο «Μαυροειδή» στην παραλία

Μακροχρόνια μίσθωση πέτυχε η Μητρόπολη για το κληροδότημα
 
 
Η λειτουργία ενός καινούργιου ξενοδοχείου στην Καλαμάτα, και μάλιστα στο κεντρικότερο σημείο του λιμανιού, βρίσκεται στα σκαριά, μετά τη μακροχρόνια μίσθωση του τριώροφου κτηρίου στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου, Ακρίτα και Σανταρόζα που πέτυχε η Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Το κτήριο, το οποίο βρίσκεται από την απέναντι πλευρά του κτηρίου που στεγάζεται η Εθνική Τράπεζα στην παραλία (από την πλευρά που είναι η πιάτσα των ταξί), ανήκει στο Μαυροείδειον Κληροδότημα (Κληροδότημα Ηλίας και Βούλα Μαυροειδή).
 
Ποτέ δεν ήταν για γηροκομείο
Μετά το ρεπορτάζ στο φύλλο της Κυριακής για την έλλειψη θέσεων σχετικά με τα αυξανόμενα αιτήματα ηλικιωμένων να μπουν σε γηροκομείο, υπήρξε η πληροφόρηση από άτομο του περιβάλλοντος του αείμνηστου Ηλία Μαυροειδή ότι επιθυμία του διαθέτη προς την εκκλησία ήταν το συγκεκριμένο ακίνητο να λειτουργήσει ως γηροκομείο.
Ωστόσο, σε επικοινωνία μας με τη νομική εκπρόσωπο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κωνσταντίνα Ντίντα, μας διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς δεν υπάρχει τέτοιος όρος στη διαθήκη.
Η κα Ντίντα σημείωσε ότι το κληροδότημα έχει σκοπό την προίκιση άπορων κορασίδων και το συγκεκριμένο ακίνητο στην οδό  Ναυαρίνου έχει αξιοποιηθεί πλέον με τον καλύτερο τρόπο.
 
Ξενοδοχείο
Η κα Ντίντα εξήγησε ότι για το ακίνητο ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για μακροχρόνια μίσθωση και θα λειτουργήσει πλέον ως ξενοδοχείο. Μάλιστα, σημείωσε ότι οι επενδυτές βρίσκονται στο στάδιο εκδόσεων των αδειών που απαιτούνται.
Ο γνωστός «μπαρμπα-Λιας» Μαυροειδής του «Πανελληνίου» πέθανε τον Οκτώβριο του 1987. Μετά το θάνατο και της συζύγου του, όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία πέρασαν στη Μητρόπολη Μεσσηνίας και δημιουργήθηκε το Μαυροείδειο Κληροδότημα.
Το συγκεκριμένο κτήριο για πολλά χρόνια παρέμεινε ανεκμετάλλευτο.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη