Αλέξης Χαρίτσης: Καθυστερεί το Open Mall Κυπαρισσίας

Αλέξης Χαρίτσης: Καθυστερεί το Open Mall Κυπαρισσίας

Με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σχετικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Οpen Mall) Κυπαρισσίας.

«Το έργο», αναφέρει, «είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τον περασμένο Ιούνιο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1,7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δήμο Τριφυλίας. Η διαμόρφωση της πρότασης για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ έγινε μετά την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με το Δήμο Τριφυλίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. 

Σημειώνεται ότι τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου κινούνται στον αντίποδα των μεγάλων εμπορικών κέντρων που οδηγούν σε ασφυξία τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς στοχεύουν στην πολλαπλή ενίσχυση των τελευταίων.

Το έργο θα υλοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης της Κυπαρισσίας και θα αφορά περίπου 100 καταστήματα εμπορικών χρήσεων, υπηρεσιών και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αναμένεται να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης και στη βελτίωση της κινητικότητας με νέους χώρους στάθμευσης και εξυπηρέτησης. Επίσης, θα περιλαμβάνει εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας με πρόσβαση στο διαδίκτυο, έξυπνο οδοφωτισμό και σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Συνολικά, η λειτουργία του Open Mall θα  ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής και θα συμβάλει στην τόνωση της εμπορικής κίνησης σε τοπικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει η επιστολή του  Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, μετά την παρέλευση επτά μηνών από την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να προχωρήσει η υλοποίηση του.

Η Τριφυλία, περιοχή με σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και ιδιαίτερη τουριστική δυναμική, δε διαθέτει την πολυτέλεια της απραξίας. Αναμένουμε την ενημέρωση εκ μέρους του υπουργού Ανάπτυξης, για την υλοποίηση αυτού του κομβικού έργου.

Από τη δική μας πλευρά, σε στενή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και το Δήμο Τριφυλίας, θα εξαντλήσουμε τους τρόπους παρέμβασης και πίεσης για να υλοποιηθεί άμεσα το πρωτοποριακό αυτό έργο».