Πριν 94 χρόνια, σαν σήμερα, στη Μεσσηνία

Πριν 94 χρόνια, σαν σήμερα,  στη Μεσσηνία

ΟΙ κάτοικοι της Κοινότητος Οιχαλίας εκτός των γενομένων προς τον Νομάρχην δι’ επιτροπής παραστάσεων δια τον κίνδυνον εις τον οποίον αυτοί και γειτονικαί κοινότητες ευρίσκονται εκτεθειμένοι εκ των πλημμυρών των χειμάρρων Ντουράκου, Ξηριά και Αγίας Μαρίνης, υπέβαλον και προς το Υπουργείον Συγκοινωνίας μακρόν υπόμνημα δια του οποίου υποδεικνύουν ότι είναι ανάγκη διευθετήσεως της κοίτης, κατασκευής εις ωρισμένα σημεία τειχών, κατασκευής προβόλων δια συρματοπλεγμάτων και απαλλοτριώσεως των καταλαμβανομένων εκτάσεων, διότι ούτω και μόνον θα καταστή δυνατή η προφύλαξις προσωρινώς τουλάχιστον από ενδεχομένας πλημμύρας.

-ΧΘΕΣ το απόγευμα εις την οδόν Φαρρών αυτοκίνητον του οποίου μέχρι των νυκτερινών ωρών δεν είχε γνωσθή ο αριθμός ούτε ο σωφέρ παρέσυρε τον Παναγ. Θεοδωρόπουλον, τραυματίσαν αυτόν εις την κεφαλήν και την πλάτην. Ο τραυματισθείς εν κακή καταστάσει μετεφέρθη εις την κλινικήν του Κάρτσωνα, όπου τω εγένετο ο επίδεσμος των τραυμάτων του.

-ΕΙΣ θέσιν «Μήλοι» της περιφερείας της Κοινότητος Χασάμπασα η Φωτούλα σύζυγος Μιχ. Πετροπούλου εκ του χωρίου Νεοχωρίου της ΙΘώμης πεσούσα εκ κρημνού αρκετού ύψους εντός χάνδακος ύψους δύο περίπου μέτρων επνίγη, βεβαιωθέντος τούτου και εκ της επακολουθησάσης ιατρικής εξετάσεως.