Ένα ιστορικό πιάνο του Ωδείου Αθηνών στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Ένα ιστορικό πιάνο του Ωδείου Αθηνών  στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Από την προηγούμενη Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, ο 94χρονος Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών διαθέτει στο Πνευματικό του Κέντρο πιάνο που θα του επιτρέπει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, καθώς και να καλύπτει πάγιες διδακτικές ανάγκες των μαθητών του Σχολείου Μουσικής του και της Φιλαρμονικής. Η απόκτησή του ήταν στόχος πολλών ετών. Όλες οι προσπάθειες, όμως, λόγω του σημαντικού οικονομικού κόστους είχαν αποβεί άκαρπες.

Σήμερα αυτός ο στόχος έγινε πραγματικότητα χάρη στην  ευγενική χορηγία του Ωδείου Αθηνών! Είναι ένα ιστορικό πιάνο, καθώς σε αυτό έχουν παίξει σημαντικότατες μουσικές προσωπικότητες. Τη διαμεσολάβηση για τη δωρεά έκανε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καθηγητής του Ωδείου Αθηνών, Αθανάσιος Ζέρβας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων ευχαριστεί θερμά τον κ. Νίκο Τσούχλο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ωδείου Αθηνών, καθώς και τους κυρίους Φίλιππο Τσαλαχούρη, διευθυντή Μουσικών Σχολών και Δημήτριο Μαρίνο, διοικητικό διευθυντή για τη σημαντική αυτή δωρεά.

Μάλιστα, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 8.00 μ.μ., στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, θα δοθεί συναυλία για να τιμηθεί το Ωδείο Αθηνών για τη  δωρεά πιάνου. Θα ακουστούν έργα των: Ludwig van Beethoven, Amadeus Mozart, Frederic Chopin, Georges Bizet, Gabriel Faure, Αθ. Ζέρβα, κ.α. Σολίστ θα είναι η Αμαλία Σδρόλια, μεσόφωνος και η Φρόσω Κτιστάκη, πιάνο.

Δοθείσης της ευκαιρίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων ευχαριστεί ακόμα τη μεταφορική εταιρεία των αδελφών Σουρέτη από τα Φιλιατρά για τη μεταφορά του πιάνου από την Αθήνα στα Φιλιατρά.