Όσπρια Βρυώνης, ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων με παράδοση!

Όσπρια Βρυώνης, ένα  καλειδοσκόπιο γεύσεων με παράδοση!

Η οικογενειακή επιχείρησή έχει τις ρίζες της στο 1963 όπου και ξεκίνησε η ενασχόληση με το τρόφιμο από το Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο  Ν. Βρυώνη.

Παραδοσιακά καινοτόμος , η ΒΡΥΩΝΗΣ Όσπρια – Ρύζια, είναι από τις  πρώτες εταιρείες που κατάφερε να τυποποιήσει και να συσκευάσει σε μικρές ποσότητες όσπρια και  ρύζια .

 «Τα προϊόντα που επιλέγουμε να παρέχουμε στους καταναλωτές συλλέγονται από παραγωγούς που βρίσκονται στην Ελληνική Ύπαιθρο. Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουμε τις τοπικές  αγροτικές οικονομίες  και τους μικρούς παραγωγούς δίνοντας τους τη δυνατότητα να εδραιωθούν στη συνείδηση των καταναλωτών και να αναδείξουν τα τοπικά χαρακτηριστικά και το μεράκι τους» μας εξηγεί ο κ. Χρήστος Βρυώνης

«Το κάθε προϊόν προέρχεται από περιοχές όπου σημειώνει τις καλύτερες παραγωγικές και ποιοτικές επιδόσεις, εντός της φυσικής του εποχικότητας.

Έτσι η φακή προέρχεται από ένα ορεινό χωριό 90 κατοίκων στη Λάρισα

Από τη Λήμνο παίρνουμε το ασπρομήτικο που καλλιεργείται κάτω από τον καυτό ήλιο και η γεύση του είναι αξεπέραστη

Από την Καστοριά τους γίγαντες με σκούρο μωβ χρώμα, που η γεύση τους θυμίζει κάστανο» μας λέει ο κ. Βρυώνης.

Η μεσογειακή διατροφή αγαπά τα όσπρια, γι’ αυτό και συνιστά την κατάναλωσή τους τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Φάβα, γίγαντες, ρεβίθια, φακές, μαυρομάτικα και τόσοι άλλοι γευστικοί και διατροφικοί θησαυροί της ελληνικής γης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας. Περιέχουν υψηλό ποσοστό πρωτεϊνώνσιδήρου και ινών, ελάχιστο ή καθόλου λίπος και μηδενική χοληστερίνη, ενώ φημίζονται για τις σημαντικές ποσότητες που περιέχουν σε μέταλλα, όπως κάλιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και ασβέστιο.

 Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας ολοένα εμπλουτίζεται με θησαυρούς της ελληνικής γης που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κοινού και σέβονται τη σημασίας της σωστής διατροφής και την ανάγκη για πλούσια και αυθεντική νοστιμιά.

Το σπίτι του Αγρότη / Σπάρτης 35, Καλαμάτα / 2721085121

Κ.Γ