Μαχαιριά των ΗΠΑ στο μαλακό υπογάστριο της Ελλάδας

Μαχαιριά των ΗΠΑ  στο μαλακό υπογάστριο της Ελλάδας

Έρκος Οδόντων

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία χθες το απόγευμα ή συστάσεις ασφαλείας προς τους Αμερικανούς πολίτες για Χίο, Λέσβο Σάμο και Έβρο.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ επισημαίνει ότι «μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών είναι συγκεντρωμένοι σε πολλά σημεία στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία», ενώ σημειώνει ότι έχουν ξεσπάσει κάποιες βίαιες συγκρούσεις στη Λέσβο και τον Έβρο. «Η Πρεσβεία έχει λάβει αναφορές για βία ενάντια σε Αμερικανούς πολίτες που επιχειρούν να ταξιδέψουν στη Λέσβο», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση που παρέχει οδηγίες προς τους πολίτες των ΗΠΑ.

Η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φύγουν από αυτές τις περιοχές, αν αισθάνονται ότι διατρέχει κίνδυνο η ασφάλειά τους, να έχουν «πλάνα εκκένωσης», που δε βασίζονται στη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης, να αποφεύγουν τα μεγάλα πλήθη και τις συγκεντρώσεις, να κρατούν χαμηλό προφίλ, να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών, να ενημερώνουν φίλους και συγγενείς για την ασφάλειά τους.

Για τα σύνορα της Τουρκίας στον Έβρο, όπως και στα μικρασιατικά παραλία, όπου έχουν συρρεύσει χιλιάδες μετανάστες – γιατί το πρόβλημα εκεί είναι-, μιλιά. Η Τουρκία, άλλωστε, είναι ευνομούμενη χώρα, ενώ η Ελλάδα δικτατορία.

Διαβάζοντας, λοιπόν, την ανακοίνωση και ο πιο ηλίθιος Αμερικανός πολίτης σκέφτεται ότι η Ελλάδα δεν είναι κατ’ επέκταση μια χώρα ασφαλής. Αυτό λίγες ώρες αφότου ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο κ. Τραμπ, ο οποίος του είχε πει ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τα σύνορά της.

Δε θα αντιλέξω ότι μερίδα Ελλήνων εθνικιστών βρήκε χώρο να δράσει κατά προσφύγων και μεταναστών, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στις οποίες έχουμε εκχωρήσει όλη την εθνική μας κυριαρχία, από Σούδα μέχρι Αλεξανδρούπολη, δείχνει ξεκάθαρα ότι, αφενός, μας παραμυθιάζει χυδαία και, αφετέρου, ότι παίρνει ξεκάθαρα το μέρος της Τουρκίας.

Αν ήταν με την ελληνική πλευρά, όχι μόνο δε θα εξέδιδαν την ταξιδιωτική οδηγία, αλλά τη βάση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη θα τη χρησιμοποιούσαν- ακραίο θα σκεφθείτε και όχι άδικα- για να ελέγχουν και να πληροφορούν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στα σύνορα και δίνουν μάχη εκ του συστάδην για να μην υποκύψει η χώρα μας, αλλά και η Ευρώπη, στους εκβιασμούς του δικτάτορα Ερντογάν. Άλλωστε, στα μαχαίρια βρίσκονται με τη γείτονα χώρα για την αγορά των S-400 και τη στροφή προς τη Ρωσία. Προκειμένου, όμως, να την κρατήσει στους κόλπους της και στο ΝΑΤΟ πουλάει στυγνά τη χώρα μας, όπως έκανε και με τους Κούρδους. Όταν κάποιος σε έχει πουλήσει, όπως στην Κύπρο και τα Ίμια, θα σε πουλάει στο διηνεκές. Ας το κατανοήσουμε πλέον ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα, κυρίως.

Δυστυχώς, παρά την εθνική ομοψυχία που υπάρχει τούτο τον καιρό, η Τουρκία, πέραν των πυρετωδών διπλωματικών κινήσεων στο παρασκήνιο με τους ισχυρούς της γης, μας κερδίζει και επικοινωνιακά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και των τηλεοπτικών. Τούτο συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί έχει σχέδιο που από εμάς απουσιάζει, με αποτέλεσμα να λειτουργούμε μόνο με χλιαρά ανακλαστικά στα αφηγήματά της, όπως π.χ. περί εκτέλεσης προσφύγων από τον ελληνικό στρατό και, δεύτερον, γιατί απευθύνεται σε τεράστιους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στα τουρκικά και αραβικά, την ώρα που εμείς είμαστε έθνος ανάδελφον, που ούτε με τους Κύπριους δεν τα βρίσκουμε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η υπάρχουσα για την ώρα εθνική ομοψυχία πρέπει να μετουσιωθεί και σε πολιτική, προκειμένου να υπάρξει ένας εθνικός υπερκομματικός σχεδιασμός, βάζοντας πάνω στο τραπέζι, όχι μόνο όλα τα θέματα που ξεδιπλώνει η Τουρκία σε βάρος μας, αλλά και στρατηγικές out of the box. Μ’ άλλα λόγια, η Ελλάδα θα πρέπει να μην είναι δεδομένη για κανέναν και να χαράξει το μέλλον μόνη της, γιατί πολύ απλά μόνη της είναι.

του Δημήτρη Γιατράκου