Οι τάσεις της μόδας στην Καλαμάτα …πριν 94 χρόνια

Οι τάσεις της μόδας στην Καλαμάτα …πριν 94 χρόνια

10 Μαρτίου 1926 στην εφημερίδα “Θάρρος”

ΤΗΝ προπαρελθούσαν νύκτα άγνωστοι διέρρηξαν το επί της διασταυρώσεως των οδών Κουμουνδούρου και Νέδοντος υποδηματοποιείον του Αλεξίου Αναγνωστοπούλου, αφαιρέσαντες τρία ζεύγη υποδημάτων καινουργή, εν χρυσούν ωρολόγιον εκ του συρταρίου του πάγκου και διάφορα άλλα είδη των οποίων η αξία υπολογίζεται εις δραχμάς 3.0000.

-ΤΗΝ ιδίαν νύκτα άγνωστοι διέρρηξαν το παραπλεύρως του Ταχυδρομείου καπνοπωλείον του Χαρ. Λιακοπούλου και αφήρεσαν μερικά κυτία σιγαρέττων, εν ζεύγος καλτσών και άλλα τινά είδη αξίας δρχ. 200.

-ΟΙ αιωνίως άγνωστοι διέρρηξαν επίσης το παρά την οδόν Αρτέμιδος εργαστήριον υποδηματοποιίας των Μουτεβελή και Καμαρινού και αφήρεσαν διάφορα είδη υποδηματοποιίας. Η Αστυνομία προς ην κατηγγέλθησαν αι ανωτέρω κλοπαί καταγίνεται προς ανακάλυψιν των δραστών.

-Η μόδα που αιωνίως μας καταδιώκει μας έστειλε χθες όλες τις νεώτερες ιδιοτροπίες που παρουσιάζει το Παρίσι. Ούτω μας πληροφορεί το «Λα Φαμ Σίκ» των Παρισσίων ότι καθ’ όλην την εαρινήν σαιζόν θα επικρατήση ο χρωματισμός Μωβ – Παλ, το δε ύφασμα θα είναι κρεπ – σατέν, γαρνιρισμένο μας δαντέλλες και ζωρζέτ και αραιά – αραιά φαίνεται γαρνιτούρα παρλέ. Έτσι το εαρινό γυναικείο κουστουμάρισμα πρέπει να είναι θαύμα ωμορφιάς και χάριτος. Υπάρχουν όμως και οι μικρολεπτομέρειες που κατ’ εξοχήν ενδιαφέρουν τας μονταίν κυρίας και δεσποινίδας μας.

Η ΣΙΚ