Πρωτοβουλίες για την ασφάλεια πολιτών από πνιγμούς αναλαμβάνει η Αστυνομία

Πρωτοβουλίες για την ασφάλεια πολιτών από πνιγμούς αναλαμβάνει η Αστυνομία

Η ασφάλεια των πολιτών σε σχέση με τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας (λίμνες, ποτάμια, κολυμβητικές δεξαμενές κ.λπ.) και η μείωση των πνιγμών αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ο πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports, Παναγιώτης Πασχαλάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η συλλογή και καταχώρηση στο Παρατηρητήριο Πνιγμών και Ατυχημάτων του Safe Water Sports των στοιχείων από πνιγμούς στα εσωτερικά ύδατα της χώρας, προκειμένου να αποτελέσει το κεντρικό εργαλείο στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη μείωση των πνιγμών και των θανάτων στο υδάτινο περιβάλλον.

Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα συμμετάσχει στην ενημερωτική εκστρατεία που θα υλοποιηθεί την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών τρίτης ηλικίας για την ασφάλειά τους στη θάλασσα.

Για το ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας των οπλιτών στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας θα υπογραφεί – το επόμενο χρονικό διάστημα – Μνημόνιο Συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Οργανισμό Safe Water Sports.

Β.Β.