Γιάννης Τασόπουλος: «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το 2020» ο Φιλιατρινός Pastry chef στο Σικάγο

Γιάννης Τασόπουλος: «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για  το 2020» ο Φιλιατρινός Pastry chef στο Σικάγο

Μιλά στο «Θ» για την κορυφαία διάκριση, ευχαριστώντας τους ανθρώπους που τον έχουν βοηθήσει

Επίσημος «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το 2020» ανακηρύχτηκε από τον Οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB ο Φιλιατρινός Pastry chef – cake artist στο Σικάγο, Γιάννης Τασόπουλος. 

Όπως είχαμε παρουσιάσει στο «Θ» τον Ιούνιο, ο Γιάννης Τασόπουλος δημιούργησε και φιλοτέχνησε μια απίστευτη γαμήλια τούρτα-νύφη, που αξίζει θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για την πρωτοτυπία και το μέγεθός της και, βεβαίως, τη λαχταριστή γεύση, υφή και το άρωμά της, με την οποία εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες σε γαμήλια δεξίωση. 

Ο Γιάννης τα τελευταία επτά χρόνια ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Σικάγο ως ζαχαροπλάστης και cake artist. Προέρχεται από οικογένεια αρτοποιών στα Φιλιατρά και από την ηλικία των 15 ετών εργαζόταν στην αρτοποιία τους. Όπως είπε τότε στο «Θ», η οικονομική κρίση που «χτύπησε» την Ελλάδα τον έστρεψε στο εξωτερικό και μετανάστευσε στο Σικάγο, όπου ασκεί το επάγγελμα που αγαπά! Μάλιστα, φοίτησε σε δύο σχολές με γνωστικό αντικείμενο τη ζαχαροπλαστική και το decoration στις τούρτες, στο Σικάγο και την Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια.

Στην Ατλάντα ήταν μαθητής ενός πολύ ταλαντούχου pastry chef-master cake artist, του Nicholas Lodge, που είναι και ιδιοκτήτης της σχολής. Στο Σικάγο γνώρισε, επίσης, το Γάλλο Master pastry chef, Sebastien Canonne, που κατέχει τον τίτλο Μ.O.F. (Meilleur Ouvrier de France) και τον επίσης Γάλλο Master pastry chef, Jacquy Pfeiffer (που είναι ιδρυτές της Σχολής “ French Pastry School ” στο Σικάγο και με πολλές διακρίσεις). 

Τονίζεται ότι ο Γιάννης Τασόπουλος είναι ο πρώτος Pastry chef που ανακηρύχθηκε επίσημος «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το 2020» από τον Οργανισμό GTBB! Ο Οργανισμός ιδιωτικών συμφερόντων Greek Taste Beyond Borders® GTBB, με έμβλημα τη χρυσή σπείρα και έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει καταφέρει με αυτοχρηματοδότηση να δημιουργήσει το μεγαλύτερο business network με εξουσιοδοτημένους ambassadors σε κάθε σημείο του πλανήτη. Δημιούργησε τη δική του τεχνογνωσία “GTBB Prototype”, που βασίζεται σε στρατηγική σύγχρονου branding, προσφέροντας μοναδικά branding-marketing tools σε market leaders της ελληνικής αγοράς, όπως τα certification title awards του επίσημου τίτλου «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας® – Ambassador for Greek Gastronomy®, Ambassador of Greek Taste® και Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy®». Τα σήματα επικοινωνούνται με την ένδειξη Gold Medal, είναι προστατευμένα παγκοσμίως ως εμπορικά σήματα – trademark και αποδίδονται σε εταιρείες υψηλού κύρους με εξαγωγική δραστηριότητα (ελληνικών προϊόντων) κάτω από διαδικασία πιστοποίησης και τυπικών ελέγχων. Δυνατότητα απόκτησης έχουν και single entities, μεταξύ αυτών και υψηλής κλάσης chefs. 

Σημειώνεται ότι το παγκόσμιο συνέδριο γεύσης Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy – Athens Global Taste Conference είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 6 Απριλίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων, ωστόσο λόγω κορωνοϊού προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, οπότε και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των διακριθέντων και τιμηθέντων του GTBB. 

Μιλώντας στο «Θ» για την  κορυφαία διάκριση, ο Γιάννης Τασόπουλος σημείωσε: «Προτάθηκα από κάποιο μέλος της Επιτροπής που με ανακάλυψε από τα social media. Ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου, μου είπαν ότι τους αρέσει η δουλειά μου, ο σεβασμός που δείχνω σε αυτήν και ότι όλη η Ομάδα του GTBB πιστεύει σε εμένα και τις δυνατότητές μου για μία παγκόσμια πορεία! Έπειτα ακολούθησα την αυστηρή διαδικασία που χρειάζεται για την πιστοποίηση-βράβευση, πέρασα τα απαραίτητα τεστ- ελέγχους και πήρα το “πράσινο φως” για την πιστοποίηση- βράβευση. Επίσης, η επίσημη βράβευση θα γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο παρέα με το παγκόσμιο συνέδριο γεύσης. 

Θέλω να πω ότι είναι πολύ τιμητικό για μένα να κατέχω αυτόν τον τίτλο και είναι ένα επιπλέον κίνητρο να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την ελληνική γαστρονομία και  να φτάσει εκεί που της αρμόζει! 

Κάτι τελευταίο και κλείνω: Μέσα από το “Θάρρος” θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο δρόμο μου και με έχουν βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο του! Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς μου. Παρόλο που είναι τόσο μακριά με στηρίζουν να πραγματοποιήσω τους στόχους μου!».