Έναρξη λειτουργίας των αθλητικών χώρων στην Καλαμάτα

Έναρξη λειτουργίας των αθλητικών χώρων στην Καλαμάτα

Σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, στην οποία εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε ό,τι αφορά την έναρξη της λειτουργίας των αθλητικών χώρων.

Συγκεκριμένα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ανοίξουν σταδιακά και θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα αφορούν στις διαδικασίες ελέγχου κατά την είσοδο των αθλουμένων, τις περιοδικές απολυμάνσεις των χώρων, καθώς και τις ενέργειες για την αποφυγή του συγχρωτισμού των αυτών.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν επίσημα χθες και σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη:

-Αρχικά θα λειτουργήσουν οι ανοικτές εγκαταστάσεις για τα ατομικά αγωνίσματα (στίβος, tennis και ίσως γήπεδα ποδοσφαίρου για ολιγομελή και μόνο τμήματα). Σε επόμενο στάδιο θα εξεταστεί η έναρξη της λειτουργίας των κολυμβητηρίων και θα ακολουθήσουν οδηγίες για τη Μαζική Άθληση.

-Κάθε κλειστή εγκατάσταση θα μείνει κλειστή έως το Σεπτέμβριο (Τέντα, κλειστό Παραλίας και ΕΠΑΛ, γυμναστήρια, αποδυτήρια, κυλικεία κ.λπ.).

-Πριν από την έναρξη της λειτουργίας θα υπάρξει απολύμανση κάθε χώρου με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα και η οποία θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

-Στην είσοδο κάθε εγκατάστασης θα γίνεται έλεγχος κατά τον οποίο ο αθλούμενος θα θερμομετρείται και θα καταγράφονται τα ατομικά του στοιχεία.

Στην τηλεδιάσκεψη από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη τέθηκε το ερώτημα για τη δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης των γυμναστών που σήμερα απασχολούνται στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, επέκταση αναγκαία για την υποστήριξη της εφαρμογής των νέων μέτρων, καθώς και της διαδικασίας ελέγχου κατά την είσοδο.