Από χθες εξαγωγή καρπουζιού Τριφυλίας στην Ιταλία

Από χθες εξαγωγή καρπουζιού  Τριφυλίας στην Ιταλία

Εξαγωγή καρπουζιού Τριφυλίας από το Λιμενάρι Φιλιατρών στην Ιταλία ξεκίνησε χθες από την υπαίθρια καλλιέργεια των αδελφών Κοροβίλα! 

Όπως επισήμανε ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «ξεκίνησε στο Λιμενάρι η συγκομιδή κι εξαγωγή υπαίθριου καρπουζιού Τριφυλίας. Η ποιότητα των προϊόντων είναι εξαιρετική, έχουν ωραία χρώματα και γεύση και είναι φυτοϋγειονομικά ασφαλή προϊόντα! Η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, γεωπόνων ΔΑΟΚ, ποιοτικών ελεγκτών, παραγωγών κι εξαγωγικών φορέων, είναι στενή και αναγκαία, ώστε τα προϊόντα να φεύγουν στο εξωτερικό έχοντας εξασφαλίσει τα κριτήρια που απαιτούνται όσον αφορά στην ποιότητα, την ωριμότητα, τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος, λόγω της συγκυρίας, πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή, να γίνονται αναγγελίες στην υπηρεσία ώστε να γίνεται ο έλεγχος και όσα απαιτούνται για να εξάγουμε προϊόντα υγιεινά, με πλούσια γεύση και άριστα χαρακτηριστικά». 

Ο ίδιος ανέφερε πως η καλλιεργούμενη έκταση φέτος είναι 6.000 στρέμματα και η παραγωγή αναμένεται γύρω στους 40.000 τόνους. 

Από την πλευρά του, ο παραγωγός Αγγελής Κοροβίλας ευχήθηκε καλές παραγωγές σε όλους τους συναδέλφους του, καλά υπόλοιπα και «μακάρι να βοηθήσει η κατάσταση να έρθουν χρήματα στην Τριφυλία».