Καθαρισμοί στο επαρχιακό δίκτυο από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Καθαρισμοί στο επαρχιακό δίκτυο από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί από το συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στις επαρχιακές οδούς, προκειμένου να κοπούν τα κλαδιά επί του εύρους κατάληψης αυτών. Το συνεργείο εργάζεται στο τμήμα Μεσσήνη – Λάμπαινα – Αρσινόη – Αρχαία Μεσσήνη των 7ης, 22ης και  24ης επαρχιακών οδών.

Παρακαλούνται, δε, οι παρόδιοι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οδών να διευκολύνουν  το συνεργείο και να μη δημιουργούν  προβλήματα. Για το ίδιο θέμα από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει αποσταλεί έγγραφο από τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας σε όλους τους Δήμους.

Σύγκληση ΣΤΟ

Αύριο Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί, προγραμματίζεται η σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στην αίθουσα «Π. Φωτέας» του Διοικητηρίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Σχέδιο δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση του κινδύνου δασικών πυρκαγιών. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιαστικά δάση και περιοχές υψηλής επικινδυνότητας τις ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Δειγματοληπτικός έλεγχος για τον κορωνοϊό

Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου των Υπαλλήλων της ΠΕ Μεσσηνίας, έγινε η απαραίτητη συνεννόηση με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ κ. Κατσαφάδο και σήμερα θα γίνει λήψη δειγμάτων για τον κορωνοιό από τους υπαλλήλους που το επιθυμούν.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί και αύριο, ενώ προγραμματίζεται και η λήψη δειγμάτων από τις υπηρεσίες της Κυπαρισσίας.

Συνάντηση με Ομοσπονδία Πελοποννησίων Ελλάδος

Με τη Διοικούσα Επιτροπή της υπό ίδρυση Ομοσπονδίας Πελοποννησίων Ελλάδος συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ενώ συζητήθηκαν οι πρόσφατοι βανδαλισμοί στο άγαλμα του Θ. Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι και οι δυνατότητες αποκατάστασής τους, καθώς και η βελτίωση με καθαρισμούς στο δρόμο πρόσβασης στο χώρο του μνημείου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί στα αιτήματά τους, σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας, για την προστασία και ανάδειξη του μνημείου και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ίδρυσης της Ομοσπονδίας, θα υπάρξει συνεργασία με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου.