Τα πυρόπληκτα δάνεια εκτός των ρυθμίσεων για επιδότηση

Τα πυρόπληκτα δάνεια εκτός  των ρυθμίσεων για επιδότηση

Τα πυρόπληκτα δάνεια δε ρυθμίζονται, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της κυβέρνησης, τόσο εγγράφως σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και με προφορικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υφυπουργού. Αυτό τονίζει σε δήλωσή του βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις για υπαγωγή στο καθεστώς πολλών δόσεων για όσα δάνεια έχει καταπέσει η εγγύηση (ακόμα και 120), κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σαν να μην έφτανε αυτό, στις διατάξεις που προβλέπουν επιδότηση των δόσεων των δανείων που εξυπηρετούνται ή έχουν καταγγελθεί και έχουν ως υποθήκη την πρώτη κατοικία, υπάρχει ρητή εξαίρεση των “πυρόπληκτων” δανείων, αφού σύμφωνα με το άρθρο 71 παρ 4ε, για να μπορέσει ο οφειλέτης να υποβάλει αίτηση επιδότησης δόσης του δανείου του δε θα πρέπει να υφίσταται εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει ο βουλευτής.

Ο κ. Κατρίνης σε δήλωσή του τόνισε: «Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για άμεση ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων, ο επαγγελματικός κόσμος αντιμετωπίζει μια δυσάρεστη έκπληξη από τις επιλογές της κυβέρνησης. O κ. Σκυλακάκης δημοσίως προανήγγειλε σχετική ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χωρίς καμία τέτοια πρόβλεψη. Επιπλέον, οι “πυρόπληκτοι” δανειολήπτες αποκλείονται ρητά από τη δυνατότητα επιδότησης της δόσης του δανείου, σύμφωνα με το πρόγραμμα-γέφυρα που εξαγγέλθηκε και περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο».