Μαντινεία: Ένα μπακάλικο παλιάς κοπής

Μαντινεία: Ένα μπακάλικο παλιάς κοπής

Ένα θησαυρός τοπικών γεύσεων που στηρίζει τους μικρούς παραγωγούς και στα ράφια του μπορεί να ανακαλύψει κανείς παραδοσιακές, ξεχασμένες  γεύσεις.


Φημίζεται για το γιαούρτι ταψιού, από πρόβειο γάλα, το οποίο πήζει με μια ιδιαίτερη διαδικασία μέσα σε λαμαρίνα, από όπου και πωλείται, με το κιλό, σε κομμάτι που κόβεται εκείνη τη στιγμή.
Αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε το βούτυρο γάλακτος για τη μαγειρική σας αλλά και το φρέσκο βούτυρο για επάλειψη καθώς και τη μετρίως πικάντικη σφέλα.
Στη μεγάλη τους συλλογή τυροκομικών προσθέστε τη φέτα, το γίδινο ελαφρύ τυρί, γαλομυζήθρα, κεφαλοτύρι, μανουρομυζήθρα και τη μαντινέλα, ένα σκληρό πικάντικο κίτρινο τυρί για σαγανάκι.

Τα προϊόντα της Μαντινείας δεν έχουν καθόλου συντηρητικά, γι’ αυτό και έχουν συντομότερη ημερομηνία λήξης. Τα γιαούρτια συγκεκριμένα  λήγουν σε περίπου 10 ημέρες μετά την παρασκευή τους.
Πέρα όμως από τα τυροκομικά στη διαλεχτή  γκάμα προϊόντων τους θα βρείτε καλαματιανά λαλάγγια, μανιάτικα παξιμάδια, παστέλια, μέλι Ταϋγέτου, ελιές Καλαμών, ελαιόλαδο,παστό Μάνης, αλλά και λουκάνικα με πράσο ή πορτοκάλι.

Υπαπαντής 31 / τ. 2721022144

Ακρίτας 139 / τ. 2721024231