Αγορά παραδοσιακών προϊόντων και γλέντι στο Λαδά

Αγορά παραδοσιακών  προϊόντων και γλέντι στο Λαδά

Την ευκαιρία να ψωνίσουν τοπικά προϊόντα, αλλά και να διασκεδάσουν, θα έχουν όσοι αύριο Κυριακή επιλέξουν να βρεθούν στο Λαδά, όπου θα λειτουργήσει αγορά τοπικών προϊόντων.

Την εκδήλωση, που θα ξεκινήσει μετά τις 10.00 το πρωί, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Λαδά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Λαδαίων.

Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, ο Τάσος Αγγελής ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, που έχει ξεκινήσει από το 2014, «έχει αγκαλιαστεί» από τον κόσμο, ενώ εκτίμησε ότι και φέτος θα έχει ανάλογη επιτυχία.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ανέφερε ότι στην αγορά θα πωλούνται τοπικά προϊόντα, όπως μήλα, πατάτες, καρύδια, κάστανα και ό,τι άλλο αυτή την εποχή υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πρόσθεσε δε ότι θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι, ενώ στον κόσμο θα προσφέρεται δωρεάν φασολάδα.

Σχετικά με την προσβασιμότητα στην κοινότητα, ανέφερε ότι έχουν ληφθεί κάποια μέτρα, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορέσουν εύκολα και χωρίς κίνδυνο να φθάσουν.

Τελευταία πήρε το λόγο η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Λαδαίων, Αθηνά Μασουρίδου. Πέραν της αγοράς και το γλεντιού, έκανε γνωστό ότι θα συμμετάσχει στην εκδήλωση το χορευτικό του Συλλόγου φορώντας στολές ηλικίας περίπου 200 ετών. Δεσμεύθηκε δε, ότι όσοι την Κυριακή βρεθούν στο Λαδά θα έχουν να θυμούνται μια πολύ ωραία μέρα.

Π.Μπ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ