Αγνοείται η τύχη της πρότασης για σύνδεση Ζακύνθου με Καλαμάτα

Αγνοείται η τύχη της πρότασης για σύνδεση Ζακύνθου με Καλαμάτα

Κατατέθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία «Κάβο Γκρόσσο»

Μια ιστορία με πολλά ερωτηματικά διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ζακύνθου και Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Θ” η ναυτιλιακή εταιρεία “Κάβο Γκρόσσο Ν.Ε.” κατέθεσε πρόταση, δια αντιπροσώπου της στο Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για διεξαγωγή τουριστικών εκδρομών από τη Ζάκυνθο στην Καλαμάτα, με ενδιάμεσο σταθμό την Κυλλήνη.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην εφημερίδα μας του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστα Αθανασόπουλου η πρόταση της εταιρείας κατατέθηκε και της παραχωρήθηκε συγκεκριμένος  χώρος για τον ελλιμενισμό του πλοίου, με το όνομα “Σταυρούλα Β”.

Από όσα μας έγιναν γνωστά ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έμεινε ικανοποιημένος, περισσότερο από τις υποδομές του λιμανιού της Καλαμάτας και παρά το γεγονός ότι είχε και το “πράσινο φως” από το αρμόδιο υπουργείο, δεν έδωσε συνέχεια στην πρόταση.

Από την πλευρά μας, χθες, προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο της εταιρείας στη Ζάκυνθο, αλλά δεν κατέστη δυνατό να ξεδιαλύνουμε την κατάσταση, μια και – σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε-  απουσιάζει για κάποιες ημέρες.

Επανερχόμενοι στον Κώστα Αθανασόπουλο μας είπε, ότι ενώ παραχωρήθηκε ο χώρος, ο υπεύθυνος της εταιρείας δεν έδωσε συνέχεια στο αίτημα που κατέθεσε. Οπότε κανείς δεν μπορεί να αναφερθεί με σιγουριά, για τη συνέχεια που μπορεί να έχει το όλο θέμα. Μπορεί ο κορωνοϊός να είναι ένα ακόμα τροχοπέδη στα σχέδια της εταιρείας για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Η εταιρεία

Με τη βοήθεια του διαδικτύου μάθαμε ότι ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Πέτρος Βουτυράκος, ο οποίος γεννήθηκε στον Γερολιμένα.

Το 1987, αγόρασε ένα μικρό καράβι με το οποίο μετέφερε τουρίστες σε διάφορες παραλίες για μπάνιο. Από εκείνη την στιγμή ίδρυσε το πρώτο του γραφείο στον Πειραιά, τη ναυτιλιακή εταιρεία Κάβο Γκρόσσο Ν.Ε. και μπήκε ενεργά και δυναμικά στον τομέα της ναυτιλίας.

Το 1989, αγόρασε το δεύτερο πλοίο και ίδρυσε την δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία Κάβο Ταίναρον Ν.Ε., αναπτυσσόμενος παράλληλα και στον τουριστικό τομέα. Το 1991, ναύλωσε τα πλοία του στο Ιόνιο Πέλαγος και ίδρυσε το πρώτο του τουριστικό γραφείο με έδρα την Ζάκυνθο.

Το 2001, για να καλύψει τις ανάγκες των τουριστικών δραστηριοτήτων του, επεκτάθηκε στην ίδρυση της Κάβο Γκρόσσο Ναυτιλιακής-Τουριστικής Ε.Π.Ε. με την απόκτηση τεσσάρων τουριστικών λεωφορείων.

Το 2002, κατασκεύασε το πλοίο «Δελφίνι» το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο εκτελώντας καθημερινές κρουαζιέρες στην Ζάκυνθο και διακινώντας συνολικά, κατά προσέγγιση, 50.000 επιβάτες κατά τους θερινούς μήνες.

Το 2011, το όραμα γίνεται πραγματικότητα και ο όμιλος επιχειρήσεων Π. Βουτυράκου αποκτά το διαφορετικό και ξεχωριστό καινούργιο πλοίο του, το «Πειρατικό» Μένια – Μαρία 1 .

Το 2014, καθώς οι απαιτήσεις των πελατών αυξάνονται, πλέον κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Χαλκίδος το πρωτοποριακό ταχύπλοο (Royal Yacht), με το όνομα “Σταυρούλα Β». Το μοναδικό πλοίο στην κατηγορία του σε όλη την Ελλάδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές για ταξίδια με απαιτήσεις και τη δυνατότητα μεταφοράς 150 ατόμων.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη