Άμεση κινητοποίηση του Άγγελου Χρονά για τα προβλήματα στα Περιφερειακά Ιατρεία Κορώνης-Λογγά

Άμεση κινητοποίηση του Άγγελου Χρονά για τα προβλήματα στα Περιφερειακά Ιατρεία Κορώνης-Λογγά

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση του ιατρού –περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου, Άγγελου Χρονά, για την επίλυση των προβλημάτων στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης, αλλά και για τις ελλείψεις στο Περιφερειακό Ιατρείο της Λογγά.

Ο κ. Χρονάς πραγματοποίησε αντίστοιχες επισκέψεις στα δύο Περιφερειακά Ιατρεία και είχε συναντήσεις με το προσωπικό τους, για να ενημερωθεί πλήρως για τις δυσλειτουργίες και τα κενά.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε από τον ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης, Νίκο Ρήγα, για το πρόβλημα με την απουσία μόνιμου ασθενοφόρου και συζήτησαν για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η λειτουργία του ιατρείου και η θωράκισή του σε καιρό πανδημίας.

Επιπλέον, ενημερώθηκε για τη μη επαρκή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου της Λογγάς, αφού δεν υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό, ότι θα ήταν χρήσιμη η καθημερινή παρουσία νοσηλεύτριας, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και προβλήματα στον κλιματισμό του κτηρίου.

Ο κ. Χρονάς άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα, τα οποία και κατέγραψε αναλυτικά, για να προβεί σε ενέργειες για την επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων θεμάτων που του τέθηκαν, βάσει του θεσμικού ρόλου που έχει.

Στις κινήσεις που θα γίνουν από τον κ. Χρονά συμπεριλαμβάνεται η προώθηση των ζητημάτων στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θεάματα υγείας, εν μέσω μάλιστα πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και η ενημέρωση όλων των άλλων αρμόδιων φορέων.

Ο κ. Χρονάς επισήμανε πως θα ασχοληθεί προσωπικά και θα διαθέσει όσο χρόνο απαιτηθεί, προκειμένου σύντομα να δοθούν λύσεις και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των ανωτέρω περιοχών.