Επί τάπητος η λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Επί τάπητος η λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Εποικοδομητική ήταν η συνεργασία δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς επί τάπητος, σε συναντήσεις που έγιναν, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην περιοχή και τις πολιτιστικές δομές του Δήμου.

Στις συναντήσεις που συμμετέσχε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, αναλύθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης των πολιτιστικών δομών που επιτυχώς έχουν αναπτυχθεί στο Δήμο.

Σε συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Χορού, παρουσία της υπουργού, στο επίκεντρο βρέθηκε η λειτουργία και η βιωσιμότητά του, καθώς και οι προοπτικές ώστε σύντομα να αποτελέσει το σημείο πολιτιστικής αναφοράς της νότιας Πελοποννήσου.

Μάλιστα, εκφράστηκε η πρόθεση συνεργασίας Δήμου και υπουργείου, μέσω δράσεων που θα αποφασιστούν σε επόμενο χρόνο, για την αξιοποίηση του εμβληματικού αυτού κτηρίου.

Επισκέψεις έγιναν επίσης στο Πνευματικό Κέντρο, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και το χώρο που υλοποιείται το έργο του Ανοιχτού Θεάτρου της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε: «Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς τόσο η υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για να ενισχυθούν οι πολιτιστικές δομές του Δήμου μας.

Είναι γεγονός ότι η Καλαμάτα διαθέτει μία πολύ καλή πολιτιστική βάση και στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστούμε για να αξιοποιήσουμε περαιτέρω δομές όπως το Μέγαρο Χορού, το ΔΗΠΕΘΕΚ κ.ά. Είμαστε σε επικοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και το επόμενο διάστημα».