Με μάσκες ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη

Με μάσκες  ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη

Με λαμπρότητα τίμησαν και φέτος την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας, ιστορικό τόπο της έδρας της Μητροπόλεως Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας και Ολυμπίας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και φορώντας μάσκες σχεδόν όλοι!

Προχθές τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χαράλαμπος Αλεξόπουλος και οι αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Στριμπάκος και Νίκος Φρούσος.

Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, αρκετοί πιστοί από τη Χριστιανούπολη, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και γειτονικές τοπικές κοινότητες μετέβησαν στο Βυζαντινό Μνημείο του ιστορικού Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ανάβοντας ευλαβικά ένα κερί και προσκυνώντας την Ιερή Εικόνα.

Μετά τον Όρθρο, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα!

Όπως συνηθίζεται, μετά τον εκκλησιασμό, στη βρύση, στην πλατεία του χωριού με τα κανάλια και το κρυστάλλινο νερό, αρκετοί απόλαυσαν τον καφέ και το αναψυκτικό τους και παραδοσιακούς μεζέδες, απολαμβάνοντας μαζί και την ξεχωριστή ομορφιά και αισθητική του περιβάλλοντος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ευλαβικά, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Χριστιανούπολης, Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο εορτάζων αντιδήμαρχος, Σωτήρης Μπακούρος και η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Παναγοπούλου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου