Νικητής στα λέιζερ 4.7 ο Μάλλιος, στην πρόκριση για την εθνική και ο Οικονομόπουλος

Νικητής στα λέιζερ 4.7 ο Μάλλιος, στην πρόκριση για την εθνική και ο Οικονομόπουλος

Η ιστιοπλοϊκή ομάδα του Αιόλου βρέθηκε στο Αίγιο (7-9 Αυγούστου), για το περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος Optimist και Laser 4.7. Εξ αιτίας της τρέχουσας κατάστασης με τον COVID-19, ο καλαματιανός σύλλογο συμμετείχε στο πρωτάθλημα με μικρή αποστολή 4 αθλητών.

Πιο συγκεκριμένα έλαβαν μέρος οι Μάλλιος Αναστάσιος και Γιαννόπουλος Ιωάννης στην κατηγορία laser 4.7 και στην κατηγορία Optimist οι Οικονομόπουλος Γεώργιος και Μπούρας Παναγιώτης, ενώ την αποστολή συνόδεψε ο προπονητής τους Κατσούλας Παναγιώτης. Αγωνιστικά, ο Μάλλιος Αναστάσιος κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση, αυτή την φορά στην κατηγορία laser 4.7 και ο Γιαννόπουλος Ιωάννης κατέκτησε την 10η θέση ανάμεσα σε 20 συμμετέχοντες. Στην κατηγορία Optimist αγωνίστηκαν 40 σκάφη με τον Οικονομόπουλο Γεώργιο να κατακτά την 4η θέση, χάνοντας για λίγους βαθμούς μια θέση στο βάθρο, ενώ ο Μπούρας Παναγιώτης ήταν 25ος θέτοντας γερές βάσεις για το μέλλον.

Εκτός από τις διακρίσεις στο περιφερειακό πρωτάθλημα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι Μάλλιος Αναστάσιος στα laser 4.7 και Οικονομόπουλος Γεώργιος στα optimist πήραν την πρόκριση για να συμμετάσχουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στην πρόκριση της εθνικής ομάδας, διεκδικώντας μια θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.